fbpx
07. maj 2021

150 millioner nye tilskudskroner klar til virksomhederne

Af: Michael Degn

Energistyrelsen gør nyt forsøg på at få flere til at søge Erhvervspuljen, som 18. maj åbner med 150 nye tilskudsmillioner.

Fra den 18. maj og 14 dage frem kan virksomhederne nu igen søge tilskud til at optimere deres energiforbrug. 150 nye tilskudsmillioner er klar til at komme ud at leve til gavn for både pengepung og klimaregnskab.

Det har dog knebet gevaldigt med at få virksomhederne til at søge Erhvervspuljen i løbet af de seneste ansøgningsrunder. Ved den seneste ansøgningsrunde ramte puljen et foreløbigt bundniveau, da der blev ansøgt for 31 procent af puljens 175 millioner kroner.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har tidligere forklaret det med, at det er for besværligt at søge puljen, hvilket er en skam, da der er stort potentiale i at få virksomhederne til at optimere deres energiforbrug. Også for installationsvirksomhederne, der kan få flere opgaver på den konto. Af samme grund håber Energistyrelsen nu også på, at flere vil søge puljen.

– Hvem kunne ikke ønske sig lavere udgifter til energi? Tilskuddet gør det til en endnu bedre forretning at reducere energiforbruget til alt fra belysning til procesanlæg. Måske har man projekter i skuffen, der bare mangler finansiering. Så søg! Vi har 150 mio. kr., som vi står klar til at dele ud til gode projekter, der reducerer energiforbruget og hjælper med at gøre virksomhederne endnu grønnere, udtaler Vincent Rudnicki, konstitueret kontorchef i Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.

Erhvervspuljen kan søges her