fbpx
04. juni 2020

32.499 gamle dieselvogne har fået højere skrotpris

Af: Michael Degn

Ejerne af 32.499 dieseldrevne person- og varebiler har fået Miljøstyrelsens ekstraordinære skrotningspræmie på 5000 kroner. Nye regler sætter fra 1. juli en stopper for de gamle diesel-varevogne i landets største byer. 

For at komme de mest forurenende køretøjer til livs har Miljøstyrelsen ad to omgange givet en forhøjet skrotningspræmie på 5000 kroner mod de normale 2200 kroner. Kravet var, at køretøjet skulle være indregistreret før 2006.

I alt er der blevet udbetalt knap 162,5 millioner kroner fra staten i skrotningspræmie til bilejerne for de i alt 32.499 køretøjer, viser tal fra Miljøstyrelsen.

Læs også: Gamle servicevogne bliver ulovlige

Kampagnen blev lanceret første gang i 2019, og puljen blev hurtigt brugt op. Det samme skete i år, hvor skrotningspræmien blev hævet 24. februar.

Nye regler på vej

Ordningen har været særlig relevant for de installationsvirksomheder, der i øjeblikket står over for at skulle skifte deres gamle dieselvogne ud. Fra 1. juli træder nye regler i kraft for at komme de forurenende dieselpartikler til livs. Det betyder, at varevognene ikke må køre ind i landets største byer, hvis de er mere end 13 år gamle og ikke har fået monteret et partikelfilter.

Læs også: Installatør klemt af ny lov

Installationsmedierne har været i kontakt med flere virksomheder, der bliver ramt af reglerne, men desværre har de ikke mulighed for at få den forhøjede skrotningspræmie. Ansøgningsfristen var 31. marts, hvor tilskuddet blev fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Det har ikke været muligt at få udspecificeret hvor mange varebiler, der har fået den forhøjede skrotningspræmie.