fbpx
02. juli 2021

AO vil gøre det lettere at vælge grønt

Af: Michael Degn

Grossisten Brødrene AO Johansen lancerer nu sin egen mærkningsordning, som skal hjælpe installatørerne med at vælge de produkter, der har det laveste forbrug.

Med en ny mærkningsordning i hånden kaster grossisten Brødrene AO Johansen sig ind i kampen om de grønne markedsandele. Tanken er at gøre det lettere for installatørerne at udvælge de produkter, der har det laveste energiforbrug.

– Vi laver et mærke, der går på tværs af produkterne, så det bliver nemmere at navigere i for installatørerne. Vi har interviewet en række installatører, som forklarer, at kunderne i stigende grad fokuserer på de grønne produkter, og det prøver vi derfor at hjælpe dem med, siger Stefan Funch Jensen, der er marketingsdirektør i AO.

Intet marketingsstunt
Mærket hedder ”Grønt Forbrug” og er blandt andet blevet til på baggrund af interview med fem elinstallatører, fem vvs-installatører og fem entreprenører. Selve udvælgelsen af produkter, der har ret til at få det grønne stempel, vil løbende blive opdateret, så det hele tiden er de bedst mulige produkter på markedet, der får AO’s grønne mærke.

– Udvælgelsen af produkter sker ud fra meget specifikke kriterier defineret af vores produktansvarlige, der bestemmer, hvor vi sætter barren. Så der er ingen marketingmæssige eller kommercielle hensyn – kun faglige overvejelser, siger Stefan Funch Jensen.

Kun målt på forbrug
Målet er at lave en brugbar mærkningsordning på tværs af produkttyper, men omvendt heller ikke love mere, end man kan stå inde for. Af samme grund fokuserer AO udelukkende på forbruget fra det tidspunkt, produktet er installeret.

– Vi ønsker ikke at gå ind i en diskussion, som man eksempelvis har på markedet for elbiler, om hvor miljøvenlige de er i det samlede billede. Af samme grund fokuserer vi udelukkende på forbruget, efter kunden har købt produktet, siger Stefan Funch Jensen.

Men kan det ikke være et problem, når installatørerne blandt andet bliver mødt af krav i udbud om det samlede energiforbrug fra produktion til skrot, genanvendelighed m.m.?

– Vi skal lære at kravle, før vi kan gå, og det her mærke er et supplement til andre mærkningsordninger. Afhængig af efterspørgslen kan vi udvikle det hen ad vejen, men det vigtigste er at gøre noget, og det her er første lille skridt, siger Stefan Funch Jensen.

Læs mere om de specifikke krav AO stiller til produkter med ”Grønt Forbrug”.