fbpx
04. juni 2021

Arbejdstilsynet sætter ind over for seksuel chikane

Af: Lasse Andersen  

Virksomheder, som får besøg af Arbejdstilsynet frem til udgangen af 2022, vil blive oplyst om, hvordan seksuel chikane skal håndteres.

Det kan have store personlige konsekvenser at blive udsat for seksuel chikane på arbejdspladsen. Derfor søsætter Arbejdstilsynet nu indsatsen ’Seksuel chikane skal stoppes – lad os hjælpe dig’.

Den nye indsats består dels af en kampagne, der skal give både medarbejdere og arbejdsgivere viden om, hvor de kan henvende sig for at få råd og vejledning, og dels af at Arbejdstilsynets tilsynsbesøg sætter specifikt fokus på seksuel chikane.

Når virksomhederne frem til udgangen af 2022 får besøg af Arbejdstilsynet, vil den tilsynsførende i langt de fleste tilfælde oplyse virksomhederne om de regler, der gælder på området – og hvor man kan finde hjælp til arbejdet med at forebygge og håndtere seksuel chikane. Alle brancher er omfattet af indsatsen.

Flere muligheder for rådgivning
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker arbejdsmiljøkonsulent Lone Alstrup op om Arbejdstilsynets tiltag, men understreger samtidig, at medlemsvirksomheder også altid kan kontakte TEKNIQ Arbejdsgiverne, hvis de har brug for rådgivning på området.

– Arbejdstilsynet fungerer både som rådgiver og myndighed på det her felt, og derfor kan der være nogle tilfælde, hvor det er mere trygt at drøfte eventuelle spørgsmål med sin arbejdsgiverorganisation, siger Lone Alstrup.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har indspillet en podcast om, hvordan man forebygger seksuel chikane, og på Arbejdstilsynets hjemmeside kan man finde værktøjer til at forebygge og håndtere seksuel chikane, ligesom der også er forebyggende materiale på Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljøs hjemmeside.