fbpx
21. september 2020

Arrangør forsikrer: VVS’21 bliver afholdt

Af: Lasse Andersen

VVS’21-messen bliver afholdt efter planen, selvom corona-pandemien giver udfordringer, lyder det fra arrangøren.

Odense Congress Center (OCC), der arrangerer VVS’21 sammen med Veltek, slår i en pressemeddelelse fast, at messen bliver afholdt efter planen 21. til 23. april næste år.

Louise Jørgensen, der er projektleder på VVS’21, forklarer at OCC på grund af corona-pandemien har bygget ”OCC Clean & Safe”, som er et detaljeret koncept for, hvordan messer fremover skal afvikles, så alle retningslinjer overholdes og både gæster, udstillere og personale kan føle sig fuldstændig trygge.

– Alle messer i landet mærker corona, men til VVS’21 oplever vi stor opbakning og tillid fra vores udstillere. Der er lagt mange kræfter i at gøre messen tryg for alle, lige fra de ankommer til matriklen til, de forlader os igen, fortæller Louise Jørgensen.

Samme regler som indkøbscentre
Der hersker jævnligt usikkerhed omkring reglerne for afviklingen af messer under COVID-19, men faktisk er retningslinjerne ikke mere komplicerede end, at messecentre går ind under samme lovgivning som indkøbscentre.

Det betyder, at diverse forsamlingsforbud (aktuelt på 50 mennesker, red.) ikke gælder. I stedet er det antallet af kvadratmeter, der er afgørende for, hvor mange gæster, der må lukkes ind. Her har Odense Congress Center, med knap 20.000 m2 under ét tag, en stor fordel, som man også udnytter til VVS’21.

– Et af elementerne i Clean & Safe-konceptet er, at gangarealerne gøres bredere, så gæster kan holde større afstand til hinanden. Men fordi vi har så store sale og haller, bliver det ikke en udfordring, forklarer Louise Jørgensen.

Mere end et halvt år før messen skal afholdes er 80 procent af standarealet solgt, og der kommer løbende nye udstillere til, lyder meldingen fra OCC. I 2019 samlede messen flere end 200 udstillere og knap 10.000 gæster over 3 dage.