fbpx
11. januar 2019

Bageren blev elektriker og fik tid til børnene

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Elektrogården

Villy Ulvedal Jensen lukkede sin bagerforretning som 48-årig og blev voksenlærling hos Elektrogården. Han glæder sig over hjælpsomme kolleger og meget mere fritid.

Hvordan er du havnet i installationsbranchen?
Der var mange omstændigheder, der førte til det. Mine forældre døde. Min far var også bager, og vi havde stort set arbejdet sammen hele livet. Samtidig har jeg også to små børn, som heller ikke rigtig så deres far, fordi jeg altid var på arbejde. Jeg var altid væk i weekenderne, så jeg kunne ikke rigtig tage med dem ud til noget som helst. Derfor valgte jeg at lukke min forretning og lede efter noget andet. El har altid interesseret mig, så jeg tog en snak med Carsten Hansen, der er indehaver af Elektrogården, som jeg havde brugt i min virksomhed. Vi blev enige om, at jeg kunne komme i lære hos ham.

Hvad kendte du til branchen?
Ikke meget, men jeg fulgte altid nysgerrigt med, når der var montører på besøg i min virksomhed.  Det var der fra, at jeg fik interessen. Jeg syntes, det var spændende at se dem sætte noget sammen og få det til at fungere. Det var det, der fik mig til at gå ind i det.

Hvad har overrasket dig mest ved den nye branche?
At der er så mange områder, man kan beskæftige sig med. Der er sindssygt mange specialer, man kan bevæge sig ud i.

Hvordan er du faldet til i din nye branche?
Det var en stor befrielse for mig at blive elektriker, fordi det er 37 timer om ugen, og jeg har fri i weekenderne. Jeg føler mig derudover rigtig godt behandlet. Vi har et godt kollegaskab, og folk er meget hjælpsomme, hvis der er noget, man er i tvivl om.

Hvad kan du bidrage med, som andre ikke kan?
Jeg har jo noget livserfaring. Hvis man for eksempel har sat sig for at lave et stykke arbejde, så skal det bare gøres. Man gør ikke noget halvt færdigt. Og fordi jeg har været chef og været selvstændig, kan jeg tit se tingene fra flere sider: Hvis svendene brokker sig over noget, de mener er uretfærdigt, så har jeg nok nemmere ved at sætte mig i chefens sted – fordi jeg jo selv har prøvet at være der.

Hvad er den største forskel sammenlignet med dit tidligere job?
Arbejdsdagen plejede at starte midt om natten, og jeg fik ikke tidligt fri af den grund, fordi jeg var selvstændig. Jeg var tvunget til at sove til middag, og tvunget til at gå tidligt i seng. Det behøver jeg ikke nu. Jeg møder først klokken syv og så kører jeg hjem ved halvfire-firetiden. Så er der tid til børn og aftensmad og til at være sammen efter aftensmaden. Det havde jeg ikke før, hvor der altid var noget at lave. Jeg har fået langt mere fritid, og nu kan jeg køre børnene til både håndbold og fodbold og sådan noget.

Bruger du dit gamle fag til noget?
Ja, jeg laver da lidt kage til firmaet en gang imellem.