fbpx
09. november 2018

En af branchens lokale stemmer

Af: Jesper Melgaard

Ole Beese Nielsen har været en del af TEKNIQ-råd Syddanmark, siden rådet blev stiftet. Via rådet får han chancen for at komme til orde, når det gælder om at markere branchens behov overfor de lokale og regionale politikere.

Hvorfor har du valgt at blive en del af TEKNIQ-råd Syddanmark?
– Jeg har været med lige siden rådene blev oprettet, og jeg synes, det giver en god indsigt i, hvad der sker i branchen, de udfordringer vi står overfor og udviklingen i det hele taget. Samtidig så giver det et stærkt netværk, som jeg kan bruge til at præge branchen.

Læs også: Med på råd: Tid til engagement 

Hvordan har du det med, at du som TEKNIQ-rådsmedlem også fungerer som talsmand for TEKNIQ i pressen?
– Det er enormt spændende at prøve, og det giver mulighed for at bruge de ting, jeg har lært på det mediekursus, jeg har taget. Det er et godt og sjovt afbræk i hverdagen i forhold til den daglige trummerum. Samtidig sørger jeg altid lige for, når jeg får en henvendelse fra pressen, at bede om tid til at sætte mig ind i tingene, før jeg udtaler mig. Og så kan det jo ikke gå helt galt.

Hvad er efter din mening den største udfordring for branchen lige nu?
– Det er den disruption, vores branche er igennem. Der er en større åbenhed om de priser, kunderne betaler for både ydelser og produkter. Det stiller krav til vores måde at kommunikere med kunderne på. Samtidig dukker der helt nye forretningsområder op – eksempelvis inden for energimarkedet – som vi skal forholde os til. Så vi skal være mere omstillingsparate end nogensinde før og tage alle de hjælpemidler, vi kan få fat i, i brug. Hos os betyder det blandt andet, at vi er i gang med at indføre et nyt regnskabssystem, som på sigt skal gøre driften meget mere effektiv.

Hvorfor er det så svært at få folk til at engagere sig i organisationsarbejdet?
– Tiden er en vigtig faktor, og en gang i mellem kunne jeg også godt bruge tiden på noget andet. Men hvis man kigger på, hvad jeg får ud af det den anden vej, så er de timer, jeg lægger i TEKNIQ-rådsarbejdet altså godt givet ud.

Hvorfor er der brug for TEKNIQ-rådene?
– Rådene giver os en mulighed for at påvirke politikerne både lokalt og regionalt. Vi kan bedre ramme lokalt, end det ville være tilfældet, hvis budskaberne altid kom ovre fra Glostrup af. På den måde har TEKNIQ-rådene en vigtig rolle, som næppe bliver mindre væsentlig de kommende år.

Hvad bliver den største opgave for TEKNIQ de kommende år?
– Det bliver formentlig at sikre, at vi som branche kommer godt igennem den disruption, som vi talte om tidligere. Der er brug for både vejledning og løbende kvalificering af os som installatører, når vi skal forholde os til en masse nye ting, samtidig med at vi gerne skulle være i stand til at drive vores virksomheder på en god og effektiv måde.