fbpx
29. oktober 2019

Bravida køber ICS Industrial Cooling Systems A/S

Af: Michael Degn

Bravida Danmark har føjet endnu et opkøb til porteføljen. Denne gang er det ICS Industrial Cooling Systems A/S med cirka 67 ansatte.

Det er en af landets førende industrielle kølevirksomheder, som nu kommer under Bravidas vinger. ICS Industrial Cooling Systems A/S havde i 2018 en omsætning i omegnen af 120 millioner kroner og cirka 67 ansatte i Roskilde, Vojens og Aarhus.

– Virksomhedens profil passer godt til Bravida og vores ønske om stå stærkere inden for service i hele Danmark. De medarbejdere, der nu bliver en del af Bravida har specialistkompetencer, som styrker os inden for forretningsområderne frugtmodning, industrielle kølprojekter, og især det hastigt voksende industrielle varmepumpemarked. Det er kompetencer, som vi oplever bliver mere og mere efterspurgt, udtaler Søren Raun Frahm, regionsdirektør i Bravidas Region Specialer.

Bravida har overtaget samtlige aktier i kølevirksomheden, hvor administrerende direktør Jan Lund Pedersen er glad for den nye ejer.

– I ICS har vi mange års erfaring med at designe og opbygge større anlæg til industriel køl, og ser frem til at blive en del af en større koncern, hvor vores dygtige medarbejdere får muligheden for at udvikle sig. Det har været vigtigt for os, at finde den rette køber med den fornødne størrelse og kompetencer, som betragter køleinstallationer og varmepumper som et specialeret forretningsområde, forklarer han.

Fart på opkøb

Bravida har i år fyldt indkøbskurven godt op med nye virksomheder, hvor det alene i årets første fem måneder blev til fem opkøb. Det var lidt ud over det sædvanlige for virksomheden, men administrerende direktør Johnny Hey lagde ikke skjul på, at der ville komme flere i fremtiden.

– Du skal have en helt anden størrelse for at gå ind i projekter i fremtiden, fordi kravene til digitalisering, design, ressourcer og erfaring med store kontrakter stiger. Kunderne vil have hele pakken, sagde Johnny Hey dengang til Installationsmedierne.

Læs også: Bravida-direktør varsler flere opkøb

Bravida har i dag 11.000 medarbejdere på omkring 160 adresser i Norden, og det nye køb er betinget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse.

ICS Industrial Cooling Systems A/S opstod i 2013 som en fusion mellem ICS Roskilde A/S og ICS Industrial Cooling Systems A/S i Vojens. Firmaerne blev grundlagt i henholdsvis 1967 og 1997.