fbpx
07. september 2020

Bravida kræver millioner for sygehusforsinkelser

Af: Michael Degn

Bravida kræver et trecifret millionbeløb af Region Midtjylland på grund af forlænget byggetid på nyt supersygehus.

En forsinkelse på halvandet år udløser nu et stort millionkrav fra Bravida mod Region Midtjylland. Striden står om det nye supersygehus DNV Gødstrup .

– Det, vi har rejst, er et dynamisk krav, og det vil fortsætte med at stige, indtil vi kan aflevere. Det regner vi med kan ske i efteråret, siger Johnny Hey, adm. direktør i Bravida, til Licitationen.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på det præcise beløb men siger til avisen, at det er på “den anden side af 100 millioner kroner”. Region Midtjylland ønsker dog ikke at bekræfte det beløb.

Klar på voldgiftssag

Johnny Hey forklarer over for Licitationen, at han håber på en mindelig løsning på situationen, men han er omvendt også klar til at få det afklaret i en voldgiftssag. Hos Region Midtjylland lægger projektchefen for sygehusbyggeriet ikke skjul på, at han langt fra er enig med teknikentreprenørens udlægning af sagen.

– Vi er ikke enige. Vi mener, at Bravida er årsag til det her, ligesom andre entreprenører kan være. Det er også årsagen til, at vi har sat flere entreprenører i dagbod, siger Carsten Kronborg til avisen.

Den nyeste udvikling ligger i forlængelse af et krav, der blev rejst af Bravida allerede i starten af 2019. Men beskyldningerne og krav går også den anden vej. I juni varslede Region Midtjylland dagbod mod entreprenører fordelt på i alt fem entrepriser. Senest meddelte regionen, at man havde indledt en syns- og skønssag mod MT Højgaard på grund af manglende kvalitet i aperingsarbejdet, skriver Licitationen. Regionen ønsker dog ikke at offentliggøre navnene på resten af entreprenørerne.

Bravida vandt i 2016 installationsentreprise af el, vvs og ventilation fordelt på 97.000 kvadratmeter til en pris på 303 millioner kroner. Byggeriet af supersygehuset nær Herning skulle oprindelig have stået færdig i 2017 men er nu udskudt til 2021. Budgettet er på 3,15 milliarder kroner.