fbpx
01. maj 2020

Bravida pauser opkøb

Af: Lasse Andersen

Foto: Joachim Rode

Coronakrisen betyder, at Bravida sætter sin opkøbsstrategi på pause.

Sidste år opkøbte Bravida hele syv virksomheder og Bravida-direktør Johnny Hey varslede, at han vil fortsætte med at købe to til fire virksomheder om året.

Læs også: Bravida-direktør varsler flere opkøb

Den strategi er imidlertid sat på standby, fordi coronakrisen gør usikkerheden i markedet for stor.

– Vi er i koncernen enige om, at vi fortsætter med at have samme strategi. Men de virksomheder, som vi var i tæt dialog med, har vi valgt at sætte på standby. Og vi har valgt pt. ikke at åbne for en endelig købsaftale med nogen. Simpelthen ud fra, at vi i koncernregi er nødsaget til at se på, hvad er det for en verden, vi kigger ind i, siger Johnny Hey til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Svær prissætning
Han forklarer, at den nuværende situation gør det rigtig svært at prissætte virksomheder både for køber og sælger.

– Det gælder jo begge veje. For hvis man ikke helt kan se, hvordan resten af året og starten af næste år ser ud, så bliver det jo rigtig svært at prissætte. Men når det er sagt, så er det stadigvæk vores håb at gå ud og lave to-tre opkøb i år, siger han.

Blandt de opkøbte virksomheder (se faktaboks) i 2019 var Rødovre-firmaet Cura VVS, el-installationsvirksomheden Buchreitz A/S med base i Kolding, den københavnske service- og installationsvirksomheden MIH VVS og Alpedalens VVS i Fredericia.

Bravida Danmarks omsætning løftede sig sidste år til rekordhøje 2,7 milliarder kroner.