fbpx
25. november 2020

Bravida vinder ordrer på elforbindelse til England

Af: Michael Degn

Bravida skal stå for teknikentreprise på den cirka 765 kilometer lange elforbindelse, Viking Link, mellem Jylland og England.

Bravida Danmark har underskrevet en aftale med Energinet om teknikentreprise på el, VVS, ventilation, køl og bygningsautomatik på Viking Link-projektet. Arbejdet skal ske i forbindelse med, at der bliver anlagt en ny omformerstation til den kommende cirka 765 kilometer lange elforbindelse mellem det sydlige Jylland og England. Ordren lyder på 61 millioner kroner.

Elforbindelsen mellem Danmark og England vil give en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, adgang til bæredygtig energiforsyning og øget forsyningssikkerhed. I hvert land skal der bygges omformerstationer, og der skal lægges sø- og landkabler mellem de to omformerstationer. Bravida skal stå for en række tekniske installationer på den danske omformerstation i Revsing.

– Vi er meget stolte af at være en del af et så specielt og sjældent infrastrukturprojekt som Viking Link, som skal sikre en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi. Og så er vi glade for at bidrage til et projekt, der på sigt vil forbedre forsyningssikkerheden. Det er et stort projekt, som vi sjældent ser i Syddanmark, og vi ser frem til samarbejdet med Energinet og de øvrige entreprenører, siger Jørn Tønnes, regionsdirektør i Bravida Danmark Region Syd.

Arbejdet på omformerstationen omfatter alle elinstallationer, levering af tavler, lynafledning, udligning og jording og byggestrømsentreprisen. Derudover skal Bravida levere og installere sikringsinstallationer, køleanlæg, ventilationsanlæg, VVS-installationer og CTS.

Projektet forventes afsluttet i maj 2022.