fbpx
24. januar 2019

Brødrene Dahl åbner tidligere i de store byer

Af: Lasse Andersen

Nye adfærdsmønstre, øget konkurrence og stigende trafik får håndværkerne til at starte arbejdsdagen tidligere. Derfor udvider Brødrene Dahl åbningstiderne i flere af sine butikker.

Der er nu lys i vinduerne og folk bag disken allerede fra kl. 6.30 i Brødrene Dahls butikker på Vesterbro, Østerbro, Lygten, Gentofte og Amager. I Køge, Roskilde og Rødovre er dørene åbne allerede fra kl. 6.

Læs også: Brødrene Dahl ansætter ny direktør

De udvidede åbningstider, som også omfatter lørdagsåbent i nogle butikker, er Brødrene Dahls seneste tiltag for at tilpasse sig nye adfærdsmønstre i håndværkerfagene. Brødrene Dahls store butik i Brøndby har længe holdt døgnåbent, og den nye flagskibsbutik i Aarhus er født med åbningstider fra 05-21 alle hverdage samt lørdagsåbent.

Læs også: Selvhenter eller udbringning? Brug grossisternes løsninger med omtanke

– Håndværkernes arbejdsdag er under forandring. Der er både en forventning fra slutkundernes side om, at håndværkerne er til rådighed før og efter 8-15, og der er en ny generation af håndværkere, der gerne vil arbejde uden for normal arbejdstid. Desuden er der et vist pres fra de udenlandske håndværkere, som kører med nogle meget lange arbejdsdage. Alt i alt betyder det, at mange af vores kunder starter arbejdsdagen væsentligt tidligere og også indimellem tager lørdagen i brug, siger direktør for marketing og retail i Brødrene Dahl, Bo Velling-Theisen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Installatør: Turen til grossisten er en dårlig vane

Trafikken spiller ind
Han vurderer også, at den øgede trafik også har en betydning.

– Mange af vores kunder vil gerne ind og samle varer op, før trafikken propper helt til. Derfor er det i første omgang ved de store indfaldsveje og i Københavnsområdet og Aarhus, vi udvider åbningstiderne. Men min forventning er, at vi vil følge trop med et lignende koncept flere steder i landet senere, siger Bo Velling-Theisen.

For nogle år siden var døgnåbning på mange kæders agenda, men Brødrene Dahl har ingen planer om at lancere døgnåbent i flere butikker end den i Brøndby.

– Vores erfaring er, at der ikke er økonomi i holde åbent 24/7. Vi har i stedet for valgt at have en døgnåben vagttelefon, så man altid kan få fat i os, hvis noget brænder på. Derudover har vi hele vores online forretning, den effektive logistikservice og KvikLevering, siger Bo Velling-Theisen.