fbpx
16. januar 2020

Brødrene Dahl: God vækst i de fysiske butikker

Af: Michael Degn

Brødrene Dahl har for tredje år i træk vækst i de fysiske forretninger. Sidste år på otte procent hvor et tæt samspil mellem de fysiske butikker og online-forretningen er en stor del af forklaringen.

Butiksdød præger landets gågader i disse år, men hos landets største og ældste vvs-grossist, Brødrene Dahl, er tendensen en anden. Her var der sidste år en vækst på otte procent i de fysiske forretninger, hvilket i øvrigt er tredje år i træk med vækst.

– Detail er ikke nedadgående set i vores optik. Den skal udvikles, og det er vores ansvar. Derfor har vi også investeret tid, kompetencer og ressourcer i vores fysiske forretninger, så de er blevet velfungerende konceptbutikker, der møder kunderne med de udbud, de efterspørger. Den flotte 2019-vækst i forretningerne kommer blandt andet af vores omnichannel-strategi, hvor de fysiske forretninger og de digitale kanaler er tæt forbundet, udtaler Peter Møller, CEO i Saint-Gobain Distribution Denmark, der ejer og driver Brødrene Dahl.

Læs også: Grossist vinder e-handelspris for kundefokus

Brødrene Dahl var tidligt med på vognen, da digitaliseringen i branchen begyndte at rulle i gang, men samtidig er der de seneste fire år lagt et stort arbejde i at udvikle de fysiske forretninger. Sidste år kom knopskydningen med konceptbutikkerne, “Din BD”, hvor butikkerne blev krydret med faglig dialog, socialt samvær, konference- og mødelokaler. Derudover blev der udvidet med en megastore i Aarhus og renoveret flere forretninger landet over.

– Det er tydeligt, at installatører i dag foretager flere og flere køb online, men for størstedelens vedkommende benytter de også de fysiske forretninger fx til at søge rådgivning, indkøb og inspiration. De elementer er en vigtig del af Brødrene Dahls services, og de skal således også være tilgængelige, siger Peter Møller i en pressemeddelelse.

Brødrene Dahl har eksisteret siden 1867 og har 53 butikker over hele landet, to klimacentre i Horsens og Næstved samt 1.100 medarbejdere.