fbpx
30. august 2021

Brøndum havde Thomsen & Fals i kikkerten inden konkurs

Af: Michael Degn

Foto: pressefoto/Brøndum

Brøndum har gennem længere tid ønsket at opkøbe konkursramte Thomsen & Fals i Nordjylland, da virksomheden er “et perfekt match til at udvikle serviceforretningen”.

Omkring 100 medarbejdere fra konkursramte Thomsen & Fals er nu en del af Brøndum, hvilket passer perfekt ind i teknikentreprenørens strategi om at stå stærkere i Nordjylland.

– Brøndum har gennem mange år arbejdet med større projekter, men vi har også over noget tid arbejdet på at opbygge vores serviceportefølje. Den er stadig under opbygning, og vi vil gerne give den noget volumen. Her passer Thomsen & Fals perfekt ind, da de har opbygget en stabil serviceforretning i Aalborg, siger Tue Sjøntoft, der er administrerende direktør i Brøndum (til højre i billedet).

Strategien om at stå stærkere i Nordjylland blev indledt i starten af året, hvor Brøndum overtog en industri- og fjernvarmeafdeling i Aalborg af Kemp & Lauritzen. Siden er der opbygget en selvstændig ventilationsafdeling, og med opkøbet af Thomsen & Fals er der mulighed for at fortsætte den udvikling, forklarer direktøren. Brøndum har i øjeblikket 10 ansatte i serviceafdelingen i Aalborg, mens Thomsen & Fals har i omegnen af 30. Af samme grund bliver navnet videreført indtil videre.

– Thomsen & Fals er utrolig kendt i Aalborg-området, og for ikke at rive det midt over fra den ene dag til den anden, så vil vi i en overgangsperiode bibeholde navnet, siger Tue Sjøntoft.

Indledende dialog om opkøb
Da Thomsen & Fals i sidste uge indgav konkursbegæring gik det pludselig hurtigt i forhold til at overtage virksomheden, men faktisk havde Brøndum forinden været i interesseret.

– Vi havde en dialog on-and-off i løbet af det seneste halve år. Vi havde da foretrukket, at det havde været anderledes, da en konkurs ikke er den bedste måde at købe på, men det er positivt, at det endte med, at vi kunne foretage en overtagelse, siger Tue Sjøntoft.

Samtidig lægger han ikke skjul på, at de cirka 100 nye medarbejdere er kærkomne i et marked, hvor den kvalificerede arbejdskraft er en mangelvare. Med opkøbet tæller Brøndum cirka 500 medarbejdere, hvoraf de 80 af dem arbejder på Grønland.

Thomsen & Fals forklarede konkursen som en konsekvens af et udestående på 14 millioner kroner, hvoraf de 10 millioner kroner var hos en enkelt entreprenør. Af samme grund er der også lettelse at spore hos den tidligere direktør.

– Jeg kan mærke på de ansatte, at det er en lettelse, at dem, der overtager, er en virksomhed, der ønsker dem. Vi kender Brøndum, og de to virksomheder er et godt match, så jeg er sikker på, at det bliver rigtigt godt, udtaler Morten Fals i en pressemeddelelse.