fbpx
29. maj 2020

Bygge- og anlægsbranchen har fået 306 mio. kr. i lønkompensation

Den samlede bygge- og anlægsbranche har indtil videre fået udbetalt over 306 millioner kroner i lønkompensation fra staten.

Frem til den 26. maj har danske bygge- og anlægsvirksomheder fået udbetalt 306,6 millioner kroner i lønkompensation fra staten. De mange millioner er en håndsrækning til virksomhederne for at mindske antallet af fyringer på grund af coronakrisen.

Den samlede opgørelse fra Erhvervsstyrelsen er delt op i to kategorier. Den ene er større virksomheder, og den anden er selvstændige og små virksomheder med op til 25 ansatte.

I første kategori har bygge- og anlægsbranchen samlet set – indtil videre – fået udbetalt 189,3 millioner kroner, mens den anden kategori med selvstændige og små erhvervsdrivende har fået 117,3 millioner kroner.

64 mio. kr. til Danfoss

Erhvervsstyrelsen oplyser til Installationsmedierne, at det ikke kan lade sig gøre at få udspecificeret tallene på installationsbranchen. Til gengæld har DR undersøgt hvilke virksomheder, der ligger i top 10 over modtagere målt på størrelsen af pengesækken.

Helt i top finder man luftfartselskabet SAS med hele 234,9 millioner kroner i lønkompensation. Man skal dog ikke langt ned af listen for finde en velkendt spiller i installationsbranchen. Danfoss har indtil videre fået 64,2 millioner kroner, oplyser DR på baggrund af tallene fra Erhvervsstyrelsen.

Den samlede regning for lønkompensation beløber sig pt til 8,7 milliarder kroner til virksomhederne og 3,5 milliarder kroner til selvstændige og små erhvervsdrivende.