fbpx
25. november 2019

Byggeriet bidrager

Af: Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne

Alle gode kræfter skal trække med, hvis Danmark skal nå den ambitiøse målsætning om at reducere udledningen af CO2 med 70 procent frem til 2030.

Det gælder naturligvis også installationsbranchen. Vi har tilmed en særlig forpligtelse, fordi det er installationsvirksomhederne, der hjælper kunderne med at vælge de bedste tekniske løsninger, og derfor skal vi selvfølgelig også bistå med at finde CO2-rigtige systemer. Derudover skal vi sørge for, at vi også i vores egen drift går foran.

Derfor var det let at sige ”ja tak” til at deltage, da regeringen tog initiativ til at etablere klimapartnerskaber for en række erhverv, herunder byggeriet. Meningen er, at hvert partnerskab får lejlighed til at beskrive mulighederne for at bidrage til CO2-reduktionen. TEKNIQ Arbejdsgiverne vil sammen med Dansk Byggeri, Dansk Industri og SMVdanmark udgøre partnerskabet for byggeri.

Vi går ind i dette arbejde med stor ildhu, fordi vi med moderne tekniske løsninger kan finde veje til at reducere CO2-udledning fra bygninger.

CO2-opgaven er stor. Der skal ikke findes én løsning – men mange. Og det bliver ikke gratis. Det er derfor vigtigt at prioritere, så det er de mest økonomiske initiativer, der fremmes.

Vi vil yde vores bidrag.