fbpx
19. oktober 2018

Cand.mag. udfordrer vanetænkningen i EL:CON

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

EL:CONs HR-chef, Anne Sophie Flørnæss er dybt fascineret af fagligheden i el-branchen, og er oprigtigt beæret over at være landet i en branche, som gør en forskel og holder samfundet kørende.

Selfie af Anne Sophie Flørnæss

 

Hvad er din funktion?

Jeg har ansvaret for HR. Både administration og jura omkring ansættelsesforhold, tiltrækning, udvikling og fastholdelse af medarbejdere samt den overordnet forretningsstrategi. Jeg er lige nu særligt optaget af vores lederudviklingsforløb samt vores visionære lærlingeprogram.

Hvordan er du havnet i installationsbranchen?

Jeg blev kontaktet af en rekrutteringskonsulent, der spurgte mig, om jeg kunne have lyst til at arbejde med strategisk forretningsudvikling og i den forbindelse samle og udvikle HR-aktiviteterne i en central enhed. Jeg blev både præsenteret for EL:CONs vækstvisioner og for branchens dystre prognoser for mangel på arbejdskraft. De udfordringer var umulige at modstå.

Hvad kendte du til installationsbranchen, inden du begyndte at arbejde i den?

Min viden om branchen var ganske lille. Til gengæld havde jeg nogle forenklede forestillinger, for eksempel om at elektrikere går i blåt tøj og skruer stikkontakter op.

Hvad har overrasket dig mest ved installationsbranchen?

At elektrikerfaget er så forgrenet ud i alverdens specialer. Hos EL:CON har vi både serviceopgaver, projekter, automation og eget tavlebyggeri, CTS, termografi, indeklima, sikring, fiber, infrastruktur, trafik og så videre. Jeg er dybt fascineret over, hvor bred fagligheden er, og hvor mange karrieremuligheder branchen rummer.

Hvad kan branchen blive bedre til?

Branchen er et af omdrejningspunkterne i udviklingen af et velfungerende moderne samfund. Branchens folk er nøglemedarbejdere i mange vigtige agendaer – blandt andet grøn omstilling, smarte byer, intelligente bygninger, konstant strøm og net. Det skal vi være stolte over. Virkelig stolte. Branchen gør en afgørende forskel.

Hvad er branchen særligt god til?

Branchen emmer af faglighed. Elektrikerfaget er dybt teoretisk og nørdet på den fede måde. Og faget er komplekst, fordi det hele tiden er i teknologisk forandring. Omverdenen kalder på intelligente løsninger, der optimerer processerne og minimerer energiforbruget. Branchen leverer disse løsninger forankret i dyb faglighed.

Hvad kan du bidrage med, som andre ikke kan?

Jeg medvirker til at supportere vores medarbejdere og udvikle vores virksomhed, fordi jeg har rødder i en anden faglighed. Jeg har derfor en anden teoretisk rygsæk, så det, jeg griber i er for eksempel evnen til at kunne analysere, systematisere og sætte initiativer i værk og projektlede dem. Og fordi jeg kommer et andet sted fra, så kan jeg stille alle de frække spørgsmål og ruske i vanetænkningen.