fbpx
09. marts 2020

Caverion køber Gunderlund A/S

Af: Michael Degn

Opkøbet af Gunderlund A/S sker for at komme den stigende efterspørgsel på udvidelse og renovering af elnettet i møde, forklarer Caverion.

Caverion vil med opkøbet af Gunderlund A/S styrke sin position i markedet og gøre noget godt for klimaet. Regeringens målsætning om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til niveauet i 1990 spiller derfor en rolle.

– Omdannelsen af verdens energisystemer kræver store ændringer i mange sektorer. Et af dem er elnetsystemer, som skal gennemgå betydelige udvidelser og renoveringer i løbet af de næste 10-20 år, udtaler Carsten Sørensen, adm. direktør i Caverion Danmark.

Familievirksomhed i tre generationer

Gunderlund A/S blev grundlagt i 1956 og har altid fokuseret på opførelse og vedligeholdelse af det danske højspændingsdistributions- og transmissionsnet. Virksomheden har gennem årene løbende udviklet maskiner, udstyr og metoder, især til montagearbejde i svært tilgængeligt terræn. I dag har Gunderlund A/S et bredt sortiment af specialbyggede kraner og maskiner og betjener en landsdækkende kundekreds. Derudover har virksomheden et team af specialiserede teknikere, som har indgående viden og erfaring med en bred vifte af projekter og services leveret til de danske transmissions- og distributionsselskaber.

– Vi oplever et voksende aktivitetsniveau på markedet og mener, at det nu er det rigtige tidspunkt for os at slå os sammen med en større virksomhed. Det er vigtigt for mig, at vores Gunderlund-team bliver en del af et professionelt team og en virksomhed, som har indgående kendskab til branchen. Caverion har alt dette, og jeg er sikker på, at vi sammen kan levere endnu bedre projekter og services til vores kunder i fremtiden, siger Elsebeth Gunderlund, direktør og tredje generation af ejere.

Omsætningen i Gunderlund var på 3,2 millioner euro i 2018. Købsprisen er ikke offentliggjort.