fbpx
10. april 2019

Coop skruer op for solen

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Siine Fiig/COOP

Coop udskifter op mod 100 olie- og gasfyr til varmepumper inden udgangen af 2020, og laver de første 30 solcelleanlæg. Målet er at reducere CO2-udslip med 5000 tons om året og være fri for fossile brændsler i alle butikker i løbet af to år.

Coop-koncernen tager nu et stort skridt for at reducere energiforbrug og minimere klima-belastningen.

Koncernen udskifter nemlig deres olie- og gasfyr med mere klimavenlige grønne varmepumper og solcelleanlæg. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Koncernen har i løbet af de sidste to år formået at reducere sit samlede energiforbrug med over 13 procent, men man er altså ikke færdig med at igangsætte nye initiativer til at indfri de ambitiøse klimaambitioner:

– Verdens store udfordring er klimaet. Ungdommen demonstrerer verden over for at vække politikere og virksomheder. Coop ønsker at vise vejen for initiativer der kan bremse klimaforandringerne og dette er endnu et eksempel på de store ambitioner, vi har på området. Det forventer vores kunder også når de handler i Danmarks mest ansvarlige dagligvarevirksomhed, siger Peter Svendsen, Chef for Energi og Grøn Omstilling i Coop.

En investering på 50 millioner kroner

Coop forventer at lave 30 solcelleanlæg i egne butikker.  I det omfang det er muligt, skal varmepumper og solcellerne placeres ved samme butik.

I alt er der tale om en investering på cirka 50 mio. kroner. Og den investering har både en væsentlig miljøeffekt, og så er der også god økonomi i det:

– Vi installerer solcelleanlæg, der producerer et forbrug, som svarer til det forbrug varmepumperne bruger. Dermed går vi fra den sorte til den grønne energikilde. I alt sparer de samlede tiltag 5.000 tons CO2 udslip om året. Målet er, at vi kan erklære os fri for fossile brændsler i Coops butikker inden udgangen af 2020”, siger Peter Svendsen.

Coop begynder indenfor de kommende måneder at installere varmepumper og solcelleanlæg, og det hele vil være etableret inden udgangen af 2020.