26. juni 2019

Storfusion mellem SE og Eniig godkendt

Af: Amalie Klitgaard

Foto: Norlys

Konkurrencerådet har netop givet grønt lys til kæmpefusion mellem de to energiselskaber SE og Eniig.

Med konkurrencemyndighedernes godkendelse kan energigiganten Norlys se dagens lys. Norlys bliver Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med forventet flere end 700.000 andelshavere, cirka 1,5 million kundeforhold og 2.500 ansatte.

SE og Eniigs målsætning er at skabe en koncern, som via stordrift, skala og et stærkt kapitalgrundlag vil være i stand til at håndtere fremtidige muligheder og udfordringer i en energi- og telesektor, som er under markant forandring – både markedsmæssigt og regulatorisk. Norlys vil blandt andet bruge kræfterne på at skabe flere valgmuligheder for kunderne gennem det fortsatte arbejde med åbning af fibernettet.

Jens Erik Platz, nuværende bestyrelsesformand i SE og kommende bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a., ser frem til at forene de to selskabers kræfter:

– Med Norlys vil vi skabe en virksomhed, der kan realisere et kæmpe potentiale. Et potentiale, der er meget større, end hvis SE og Eniig arbejdede hver for sig. Vi skal skabe bedre kundeoplevelser og samtidig påvirke den danske samfundsudvikling gennem grøn omstilling og digitalisering. Det er en stor opgave, og for at få resultater i energi- og telesektoren skal vi omsætte de nye teknologiske muligheder til løsninger, der skaber værdi for kunderne. Og dét kan vi med et nyt, samlet Norlys.

Et par forbehold
For at få konkurrencemyndighedernes godkendelse har SE og Eniig givet et bindende tilsagn på tre følgende områder:

  1. at Eniigs fibernet åbnes for konkurrence fra mindst tre andre udbydere, så Eniigs fibernetkunder i Midt- og Nordjylland fremover kan vælge mellem flere tv- og bredbåndsudbydere.
  2. at der kommer vandtætte skotter mellem selskabet OpenNet, som Eniig ejer, og Norlys. OpenNet er en digital platform, hvor fiberselskaber kan udleje adgang til deres fibernet til leverandører af for eksempel bredbånd og tv.
  3. at parterne skal gennemføre flere tiltag, der indtil videre er fortrolige af hensyn til tilsagnenes effekt. Denne del af tilsagnene vil blive offentliggjort senere.

På billedet ses koncernledelsen i Norlys: Økonomidirektør Gert Winther Jørgensen (tv.), adm. direktør Niels Duedahl (mf.) og viceadm. direktør Martin Romvig (th.). Den nye bestyrelsesformand bliver Jens Erik Platz (SE) og næstformanden bliver Christian Greve (Eniig). Koncernen får hovedsæde i Silkeborg samt en række lokationer rundt omkring i landet.