fbpx
27. februar 2020

Danfoss sender ansatte hjem på grund af corona-frygt

Af: Michael Degn

For at undgå en mulig spredning af corona-virus har Danfoss beordret en række ansatte, der har været i de berørte områder, 14 dages hjemmearbejde.

Danfoss forsøger at dæmme op for en mulig spredning af den corona-virus, der hærger verden over. Ansatte, der har været i Kina, Singapore, Sydkorea og Norditalien, har derfor tirsdag fået besked på at arbejde hjemmefra i de næste 14 dage.

– Vi er meget opmærksomme på vores medarbejderes sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført de her retningslinjer, forklarer Mikkel Thrane, pressechef i Danfoss, til Politiken.

Danmark fik natten til torsdag sit første registrerede tilfælde af corona-virus. Her stod det klart, at en medarbejder på TV2 i København var smittet med virussen efter en skiferie i Norditalien. Torsdag er 10 medarbejdere fra tv-stationen også sendt i hjemmekarantæne af frygt for smitte.

Rammer omsætning

Verden over har sygdommen hærget den seneste tid efter udbruddet i Kina, hvor mere end 2700 mennesker er døde efter at være blevet smittet med corona-virus. Danfoss har på grund af udbruddet også haft lukket fabrikker længere tid end normalt hen over det kinesiske nytår, hvilket kan mærkes i omsætningen.

– Den fulde betydning af udbruddet kendes endnu ikke, men vi forventer, at det vil resultere i en midlertidig nedgang på det globale marked og i særdeleshed på det kinesiske marked, skriver Danfoss i sin årsrapport for 2019.