fbpx
23. januar 2020

Danmark går efter at få EM i Skills

Af: Michael Degn

Herning skal være værtsby for Euroskills i 2024, hvis det står til regeringen og flere andre parter bag ansøgningen.

Weekendens vindere i DM i Skills skal nu til Euroskills i Østrig, men står det til regeringen og flere andre parter, så skal EM i Skills foregå i Herning om fire år.

Afsenderen er regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og SkillsDenmark.

– Det er mit håb, at Euroskills i Danmark kan være med til at give unge lyst til at tage en erhvervsuddannelse – på samme måde som EM i fodbold giver børn og unge lyst til at trække i fodboldtøjet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Læs også: Her er DM i Skills-vinderne

Det overliggende mål med Skills er at hylde de gode håndværkstraditioner og få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Set i det lys ville det være en stor gevinst at få de europæiske mesterskaber til Danmark og samle omkring 700 talentfulde unge samt op mod 100.000 besøgende, lyder det fra Fagbevægelsens Hovedorganisation.

– Euroskills vil være med til at vise de unge, at en erhvervsuddannelser vil give et spændende job med mange muligheder bagefter. Samtidig kan vi vise verden, at når arbejdsmarkedets parter inddrages aktivt i uddannelserne kan man sikre, at de hele tiden er up-to-date og fører til et job, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Erfaringerne viser samtidig, at Skills er med til at få flere ind på erhvervsuddannelserne, forklarer Hernings borgmester Lars Krarup (V).

– Da vi var værter for DM i Skills steg tilmeldingen til erhvervsuddannelserne i området betydeligt, og Euroskills kan forhåbentlig give samme effekt, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning.

I modsætning til DM i Skills bliver EM afholdt hvert andet år. I marts bliver det afgjort, om Danmark eller Holland bliver værtsland for Euroskills i 2024.