fbpx
07. april 2019

Danmarks bedste elektriker- og vvs-lærlinge kåret

Af: Jesper Melgaard

Elektriker- og vvs-energilærlinge var blandt i alt 43 fag, der den forgangne weekend har kæmpet om det danske mesterskab for lærlinge, DM i Skills. Vinderne er bevidste om, at titlen både åbner muligheder og forpligter.

Både spændingen og intensiteten var høj, da de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, blev afgjort lørdag, hvor vinderne fik overrakt deres velfortjente præmier af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Hos elektrikerlærlingene gik førstepladsen Jonas Thrane Bendt (billedet) fra Hoffmann A/S i Skibby, som dermed kunne indtage den store scene i Arena Næstved.

– Det er fuldstændig uvirkeligt, jeg kan slet ikke sætte ord på det. Jeg havde nogle super dygtige konkurrenter, men jeg havde måske bare lige det sidste skud selvtillid, boost og vilje til at tage titlen, sagde den 21-årige vinder.

Den samme kombination af overraskelse og glæde prægede også vinderen hos vvs-energilærlingene, 23-årige Emil Wang fra VVS & Taggruppen Entreprise i Rødovre.

Det er super fedt at have vundet. Konkurrencen var virkelig hård, og jeg følte mig slet ikke sikker på, at jeg ville vinde. Min nærmeste konkurrent lavede en fejl til sidst, som nok blev afgørende, men det var virkelig tæt. Da jeg blev færdig med min opgave, havde jeg fx kun fem minutter tilbage, så det kunne godt være gået galt, sagde Emil Wang.

DM i Skills har siden starten i 2011 udviklet sig til et kæmpe tilløbsstykke for både lærlinge, folkeskoleelever og forældre, der får et bedre indtryk af, hvad de mange erhvervsuddannelser har at byde på. Årets udgave var ingen undtagelse med over 51.000 gæster de tre konkurrencedage.

– Jeg kan forestille mig, at titlen kan åbne en masse muligheder. Samtidig har vi fået at vide, at vi skal være rollemodeller for vores fag, og det er kun fedt, hvis jeg kan være med til at inspirere en masse unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse, sagde Jonas Thrane Bendt.

– Det er først og fremmest en sejr for mig selv og noget, som er virkelig fedt at kunne tage med videre i min karriere. Vi får at vide, at vi skal være rollemodeller for branchen, og selvom det ikke er noget, jeg er vant til, så tager jeg gerne det med, supplerede Emil Wang.

 En vigtig øjenåbner
I alt deltog omkring 300 lærlinge fra 43 konkurrencefag ved årets mesterskaber. Og ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne har DM i Skills en vigtig rolle, når det gælder om at få unge og ikke mindst deres forældre til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne.

– Finaledeltagerne er de perfekte ambassadører for vore uddannelser. Jonas, Emil og de mange andre dygtige finalister understreger bare, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse. Eksempelvis elektriker- og vvs-energiuddannelserne er jo både spændende og teknisk udfordrende fag, hvor man for alvor får lukket op for en lang række karrieremuligheder. Det skal vi blive ved med at fortælle de unge, der står overfor at skulle vælge uddannelsesvej, sagde Tina Voldby, der er underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.