fbpx
11. februar 2019

Danmarks bedste lærlinge og elever skal dyste i København i 2020

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

DM i Skills rykker til København i 2020. De bedste lærlinge skal afgøre danmarksmesterskaberne i håndværk mellem sig i Bella Center 16. – 18. januar 2020.

Til april bliver dyster Danmarks bedste unge håndværkere til DM i Skills i Næstved. Nu er det afgjort, hvor den prestigefyldte konkurrence bliver afviklet i 2020. Her vender konkurrencen tilbage til hovedstaden.

Faglært arbejdskraft er en mangelvare på det danske arbejdsmarked. Med afviklingen af den prestigefulde konkurrence ønsker København at inspirere endnu flere unge til at gå håndværkets vej, og til næste år skal Københavns Kommune i samarbejde med Region Hovedstaden og erhvervsskolerne være vært for DM i Skills, som rykker ind i Bella Center 16.-18. januar 2020.

Det glæder overborgmester Frank Jensen (S) sig til:

– I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor bliver det en vigtig begivenhed for København at være vært for DM i Skills. Det giver Københavns unge en unik mulighed for at få endnu bedre indblik i de spændende udfordringer og stærke fagligheder, der findes i håndværksfagene, siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Øge kendskabet til erhvervsuddannelserne

I København arbejder man, som arrangørerne af DM i Skills SkillsDenmark, hårdt for at øge interessen for og kendskabet til erhvervsuddannelserne. For eksempel har Københavns Kommune i budgettet for 2019 sat penge af til, at alle elever på en hel årgang i de næste fire år kommer igennem et virksomhedsforløb for eksempel på byggepladser og i virksomheder for at få inspiration til at vælge en faglært eller teknisk uddannelse.

Og DM i Skills kan for alvor være en løftestang for det arbejde:

– DM i Skills kan pirre de unges nysgerrighed og give dem inspiration til en karrierevej, som de måske ikke selv lige havde tænkt på. På det faglærte område er der masser af attraktive job og masser af faglig stolthed, og det kan forhåbentlig også give flere unge lyst til at gå efter en erhvervsuddannelse, og så vi ikke bliver ved med at mangle faglært arbejdskraft, siger børne- og ungdomsborgmester i København, Jesper Christensen (S).

Trygge ved rammerne

Arrangørerne er også glade for at arrangementet vender tilbage til hovedstaden:

– Vi er meget glade for, at det er lykkedes med stor velvilje fra Københavns Kommune og Region Hovedstaden at få DM i Skills til København i 2020. Det er vores mål at komme rundt i alle landsdele fra år til år, men som DM i Skills er vokset, kan det være en udfordring at finde haller med tilstrækkeligt plads til så mange konkurrencefag og så stort et publikum. Med en placering i Bella Center 2020 føler vi os helt trygge ved rammerne, for vi var der sidst i 2015 og vi husker, at det netop er her, vi har sat vores publikumsrekord med over 68.000 besøgende, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.