fbpx
22. oktober 2018

DF: Omvendt grænsekontrol skal stoppe tyveri af værktøj

Af: Lasse Andersen

Til de kommende finanslovsforhandlinger vil Dansk Folkeparti kræve, at politiet får flere resurser. Det skal sætte en stopper for de mange tyverier, som har ramt installationsvirksomhederne det seneste år.

Det kan ikke være rigtigt, at travle el- og vvs-installatører gang på gang bliver bremset i deres arbejde på grund af tyverier af materiel og værktøj.

Sådan lyder meldingen fra Peter Skaarup, formand for Retsudvalget og gruppeformand i Dansk Folkeparti. Han reagerer på, at hele 52 procent af installationsvirksomhederne har været udsat for tyveri inden for det seneste år – enten fra deres servicebiler, byggepladser eller firmaadresser.

Læs også:  Hver anden installatør ramt af tyveri inden for det seneste år

Kræver flere resurser
Dansk Folkeparti har rejst sagen over for justitsminister Søren Pape i form at et såkaldt §20-spørgsmål. Ministeren bliver blandt andet bedt om at svare på, hvilke initiativer han vil tage for at standse det stigende antal indbrud hos landets el- og vvs-installatører.

Det svar foreligger ikke endnu, men Peter Skaarup fortæller, at Dansk Folkeparti til de kommende finanslovsforhandlinger vil kræve flere resurser til politiet, så bølgen af tyverier bliver bremset.

– Når der lige om lidt skal forhandles ny finanslov, vil vi have afsat flere resurser til politiet. De skal bruges til at forstærke den task force i politiet, der efterforsker indbrud, og så vil vi gerne have etableret en omvendt grænsekontrol, så vi også kontrollerer, hvad der ryger ud af landet. Vi ved nemlig, at meget af det værktøj og udstyr, som bliver stjålet fra danske håndværkere, bliver kørt ud af Danmark og havner i Østeuropa, siger Peter Skaarup og uddyber:

– Specielt når der netop er anmeldt store tyverier, vil det være oplagt, at politiet og tolderne laver en udgående kontrol. Det er der bare ikke resurser til i dag.

Læs også: Rigspolitiet: Det er vanskeligt at pågribe gerningsmændene 

Hårdere straffe
Peter Skaarup ser også gerne, at der indføres hårdere straffe for at stjæle værktøj og dyre maskiner fra servicevogne og byggepladser.

– I øjeblikket bliver der i mange tilfælde givet forholdsvis korte straffe for tyverier. Det er kun edderkoppen i et organiseret spind af tyverier, der får en tung straf, som praksis er i dag. Det vil vi gerne have lavet om på. Der skal også indføres hårdere straffe til de folk, der gang på gang tømmer varevogne eller byggepladser, siger Peter Skaarup.

Og så skal man stoppe med at give rabat til personer, der har begået flere indbrud. I øjeblikket er det sådan, at jo flere indbrud man har begået, jo mere rabat på straffen får man. Det holder ikke, understreger Peter Skaarup.

Installationsmedierne.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra  justitsminister Søren Pape.