fbpx
23. april 2020

Dina har sat strøm til dyrelivet

Af: Michael Degn

Foto: Privat

33-årige Dina Valenzuela Moreno har skiftet arbejdslivet som dyrepasser ud med elektriker. Det giver hende bedre arbejdstider og nye muligheder, men samtidig kan hun bruge sin kundeerfaring i det nye fag.


Der er umiddelbart langt fra leguaner til ledninger, men for Dina Valenzuela Moreno har skiftet fra dyrepasser til elektriker været oplagt. Det har været med til at få familielivet til at hænge sammen, da åbningstiderne i en dyrehandel harmonerer dårligt med to små børn, forklarer den 33-årige nyudlærte elektriker fra Varde.

Hun er blevet ansat hos Olesen & Jensen i Esbjerg – samme firma hun har været i lære hos. Her kan hun samtidig trække på nogle erfaringer fra sit tidligere job.

– Jeg arbejdede i en dyrehandel, hvor jeg hele tiden var omgivet af kunder. Da jeg arbejdede i en dyrepark i Spanien, fremviste vi rovfugle for publikum, og jeg synes godt, at jeg kan mærke, at jeg er bedre til at omgås kunderne i mit nuværende job som elektriker, siger Dina Valenzuela Moreno, der er gift med en spanier, som hun mødte under sit uddannelsesophold i Spanien.

Hun ser det som en fordel, at hun nu har to uddannelser på papiret. Hvis hun om mange år skulle vælge at få arbejde i en dyrepark, så er det absolut et plus at kunne stå for installationerne også. Men lige nu venter et arbejdsliv som elektriker, hvilket hun glæder sig meget til.

– Jeg nyder at være elektriker, da man laver noget nyt hele tid. Derfor fandt jeg også ud af i løbet af uddannelsen, at jeg ikke egner mig til at gå på byggepladser hele tiden, hvor man i otte måneder går og laver samme type arbejde, siger Dina Valenzuela Moreno.

Hun blev udlært i marts og har fra april fået job i Olesen & Jensens afdeling for brand og sikring.