fbpx
10. august 2020

Direktør vil gerne have flere som Louise

Af: Michael Degn

En ligelig fordeling mellem mandlige og kvindelige elektrikere i BE Installationer. Sådan lyder målsætningen hos direktør Brian Bryrup, da det er med til at give et godt arbejdsmiljø, forklarer han.

Louise Valeur er lige begyndt i lære som elektriker hos BE Installationer i Viborg. Hun er blot fjerde kvinde blandt virksomhedens i alt 78 elektrikere og lærlinge, men det kan der meget vel blive lavet om på i fremtiden. Faktisk så ser direktør Brian Bryrup gerne en kønsmæssig ligelig fordeling blandt virksomhedens elektrikere.

– Jeg vil tro, at elektrikerfaget er et af de mindst fysisk belastende af alle håndværksmæssige fag, hvorfor det egner sig til begge køn. Og tænker man på efterspørgslen, er det på tide med en holdningsændring i både vores branche og i samfundet generelt, udtaler Brian Bryrup i en pressemeddelelse.

Han henviser samtidig til undersøgelser, der peger på, at en ligelig kønsfordeling på arbejdspladsen ofte forbedrer trivsel og arbejdsmiljø. Til gengæld må det aldrig går forud for de faglige og personlige egenskaber, når man ansætter nye medarbejdere, påpeger direktøren.

Læs også: 14-årige piger i praktik som vvs’er

– Når det så er sagt, vil jeg lige understrege, at Louise er valgt, fordi hun virkelig gjorde et supergodt førstehåndsindtryk trods sin unge alder. Ikke, fordi hun repræsenterer kvinderne! Dét er i virkeligheden værdig ligestilling, forklarer han.

16-årige Louise Valeur er glad for sit uddannelsesvalg, som blev vakt til live af en ombygning af forældrenes stuehus for et par år siden.

Min søster er lige blevet student og vil gerne vil læse videre. Jeg er helt modsat. Skolen er ok, men der skal bare ske noget mere. Noget med hænderne og noget action. Foruden drømmen om at blive elektriker har jeg også drømt om at komme ind til politiet. Men nu tager jeg lige en ting ad gangen, smågriner Louise Valeur.