fbpx
13. marts 2020

EL:CON: Det er en ekstraordinær situation

Af: Michael Degn

EL:CON forsøger at bevare optimismen men lægger omvendt heller ikke skjul på, at corona-krisen kan få store konsekvenser i løbet af den kommende måned.

Som mange andre installationsvirksomheder forsøger EL:CON i øjeblikket at spille på to heste for at håndtere corona-krisen bedst muligt. På den ene side skal man gøre alt for at holde hjulene i gang, samtidig med at man skal være med til at mindske udbredelsen af den smitsomme virus. Det er ikke nogen let øvelse, og administrerende direktør Jesper Knudsen lægger da heller ikke skjul på, at krisen kan få alvorlige konsekvenser.

– Det er sandsynligt, at vi kan ende med at stå i en situation, hvor vi må reducere med 150 mand i løbet af den næste måned. Det er langt fra alle i form af opsigelser, men det kan heller ikke helt undgås, siger Jesper Knudsen, som står i spidsen for cirka 1000 mand på landsplan.

Efter Mette Frederiksen tonede frem på skærmen onsdag aften, tog direktøren kontakt til fællestillidsmanden, og sammen har de stykket en plan sammen for, hvordan man kan komme gennem situationen på den bedst mulige måde for alle parter. Det handler blandt andet om afvikling af restferie og afspadsering, hvilket også giver mulighed for at afspadsere på forhånd – såkaldt negativ afspadsering.

– Det har været en positiv dialog. Alle er klar over, at det er en ekstraordinær situation, vi er i. Det virker som om, der er skabt en musketer-ånd, siger Jesper Knudsen.

Offentlige bygninger kan hjælpe
Indtil videre har virksomheden været nødt til at flytte rundt på cirka 10 procent af medarbejderne som følge af virussens hærgen. Det er dog kun et fåtal – maksimalt 20 personer, der reelt er berørt af smitten – resten skyldes, at der simpelthen ikke er opgaver til dem i øjeblikket.

Mange af kunderne er i offentlige bygninger, som i øjeblikket er lukket ned. Det giver mulighed for at komme ind og arbejde uden at være i fare for at smitte andre. Alligevel oplever EL:CON i øjeblikket, at de offentlige bygninger på stribe lukker helt ned uden at give mulighed for at komme ind, hvilket vækker kritik.

– Det er jo paradoksalt, når vi bliver bedt om at holde hjulene i gang. En ting er at man sender personalet hjem, men når man vælger at lukke helt ned på den måde, så er det svært at holde tingene i gang, siger Jesper Knudsen.

Direktøren er derfor spændt på, hvad der sker på mandag, når corona for alvor bliver hverdag.

– Jeg forsøger at holde de positive briller på, men vi lever af de timer, vi kan sælge hos kunderne, og hvis den efterspørgsel stopper, så står vi en alvorlig situation, siger Jesper Knudsen.

Af samme grund er han godt tilfreds med de hjælpepakker, der allerede er besluttet fra politisk side for at holde hånden under landets virksomheder.