fbpx
22. april 2020

Emil hædret med årets vvs-talentlegat

Af: Michael Degn

Emil Buchhardt er både læringsmentor og ved at uddanne sig til vvs-installatør. Nu kan han også smykke sig med titlen som årets modtager af Unidrains talentlegat.

Det var en stolt og tydeligt rørt Emil Buchhardt, der tirsdag den 21. april modtog et legat, som belønner hans slid, slæb og store dedikation til VVS-faget.

Talentlegatet på 25.000 kroner uddeles af Unidrain, og blev overrakt til modtageren under et internt møde på arbejdspladsen, Poul Sejr Nielsen i Birkerød.

– Jeg blev noget overrasket, da mødet pludselig blev afbrudt, og Unidrains direktør trådte ind ad døren. Den havde jeg overhovedet ikke set komme, siger Emil Buchhardt, der ved siden af sin installatøruddannelse arbejder hos Poul Sejr Nielsen som vvs- og energispecialist.

Læs også: Jeg er nok en vvs-stræber

– Jeg er så glad for og stolt over at modtage legatet. Jeg ser det som et tegn på, at jeg – i al ydmyghed – gør et godt stykke arbejde, som kan inspirere andre. Pengene skal helt sikkert bruges på min installatøruddannelse, som jeg startede på i januar og færdiggør i 2022. De falder på et tørt sted, lyder det fra den 23-årige legatmodtager i en pressemeddelelse.

Teknisk forståelse på allerhøjeste niveau
Én af de personer, der har bidraget til Emil Buchhardts legatindstilling, er servicechef og uddannelsesansvarlig Jonas Bach fra Poul Sejr Nielsen. Han har i særlig grad bemærket den unge legatmodtagers entusiasme og løsningsorienterede tilgang til faget:

– Emil fortjener i høj grad denne hæder. Han har en stor forståelse og passion for de teknisk tunge opgaver som få andre. Derudover er han meget engageret i alt, hvad han foretager sig, hvilket bl.a. skinner igennem med den lærlingeklub, han har været med til at starte, og sin funktion som mentor for syv af Poul Sejr Nielsens lærlinge. Og så er han bare en rigtig dygtig og vellidt kollega, lyder det.

Unidrains talentlegat blev stiftet i 2019 i forbindelse med firmaets 15-års jubilæum og uddeles således for andet år i træk. Meningen er at hylde faglig stolthed i byggeriet og hædre dem, der gør eller kan noget særligt. Både lærlinge og færdiguddannede, der beskæftiger sig i byggebranchen, kan søge legatet.

I 2019 gik legatet til Mads Holmegaard Jørgensen, der læser til vvs-installatør på KEA. Talentlegatet uddeles igen i foråret 2021.