fbpx
15. april 2021

Erhvervspulje i frit fald

Af: Michael Degn

Der er kun søgt for knap en tredjedel af tilskudsmillionerne i den seneste ansøgningsrunde til Erhvervspuljen. Det er mere end en halvering siden sidste runde.

Mens tusinder af boligejere står på nakken af hinanden for at få de eftertragtede tilskud til energirenovering fra Bygningspuljen, så står det anderledes stille for sig blandt virksomhederne. Faktisk så stille at der ved den seneste ansøgningsrunde kun blev søgt for 31 procent af puljens 175 millioner kroner. Det er mere end en halvering i forhold til den forrige runde, hvor ansøgningsprocenten lå på 63 procent.

Læs også: Millioner samler støv i erhvervspulje

– Vi vil naturligvis gerne have fuldt afløb i alle puljens ansøgningsrunder, så pengene i Erhvervspuljen kan hjælpe virksomhederne med at blive endnu mere energieffektive, men vi må også forvente, at puljen skal have tid til at blive etableret fuldt ud. I Energistyrelsen arbejder vi hårdt for at sikre, at puljen har den tiltænkte effekt, og vi vil løbende tage stilling til, hvordan vi bedst kan gøre dette i tæt samarbejde med puljens interessenter, siger vicedirektør Stig Uffe Pedersen, Energistyrelsen, i en pressemeddelelse.

Den seneste ansøgningsrunde sluttede 30. marts, hvor 186 ansøgninger havde lagt beslag på cirka 55 millioner kroner. I alt er der i år en samlet pulje på 600 millioner kroner (inklusive administration) fordelt på fem runder. Men meget tyder på, at Energistyrelsen får mere end almindeligt svært ved at få de mange millioner i spil.

Læs også: Flest små projekter i ny tilskudspulje

Da puljen første gang blev lanceret i oktober sidste år, blev der søgt for 75 procent af 188 millioner kroner. I januar i år endte ansøgningsprocenten på 63 procent ud af en pulje på 175 millioner kroner. Den i forvejen lave ansøgningsprocent er så mere end halveret til 31 procent ud af 175 millioner kroner denne gang.

Næste ansøgningsrunde åbner i midten af maj.