fbpx
21. januar 2020

Nu får kunderne papkasser i stedet for plastikposer

Af: Michael Degn

Den sidste plastikindkøbspose har forladt Brødrene Dahls centrallager i Randers. VVS-grossisten stiller nu gratis genbrugskasser til rådighed for kunderne, når varerne skal fragtes hjem fra de 53 butikker.

Vvs-grossisten Brødrene Dahl har nu nået sit mål om at sende 400.000 plastikposer på pension. Der er ikke en eneste indkøbspose i plastik tilbage på centrallageret i Randers, der forsyner virksomhedens 53 butikker med alt, hvilket også omfatter indkøbsposer.

Læs også: Slut med plastikposer hos Brødrene Dahl

I stedet er det kasser fra leveringer til centrallageret, der nu køres ud til butikkerne. Papkasserne er oplagte at genbruge, og det er gratis for kunderne at bruge dem til at pakke deres varer i. Vil man hellere bruge poser, kan man i alle butikker købe solide indkøbstasker i forskellige størrelser, som kan anvendes igen og igen.

– Kunderne har taget rigtig godt imod vores nye tiltag. Det bestyrker os i, at der er en oprigtig interesse for at tage vare på miljøet og klimaet, ikke kun fra politisk side, men i hverdagen blandt menigmand, siger Peter Møller, CEO i Saint-Gobain Distribution Denmark, der ejer Brødrene Dahl.

Udfasningen af plastikposer er ikke en enlig svale men et blandt flere initiativer i Brødrene Dahl. I løbet af 2019 har virksomheden blandt andet også åbnet op for affaldssortering i flere butikker, så kunderne nemt kan komme af med deres affald og samtidigt sikre, at det bliver sorteret og genanvendt korrekt. Mange Brødrene Dahl-butikker er også skiftet til energibesparende LED-belysning, og den månedlige tilbudsavis er blevet svanemærket, FSC-certificeret og CO2-kompenseret.

-Man kan ikke blive bæredygtig over natten. Det er en rejse. I 2019 tog vi nogle skridt på rejsen, og vi fortsætter i 2020 og bliver fortsat mere ambitiøse. Bæredygtighed er en langsigtet strategi for os, som vi tager meget seriøst, siger Peter Møller i en pressemeddelelse.