fbpx
09. september 2019

Færre installationsvirksomheder går konkurs

Af: Jesper Melgaard

Foto: Colourbox

Der er sket et mærkbart fald i antallet af konkurser hos landets el- og vvs-installationsvirksomheder i årets første otte måneder.

Antallet af konkurser i Danmarks el- og vvs-installationsvirksomheder faldt i årets første otte måneder med 14,3 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Især hos vvs-virksomhederne er der tale om et markant fald på 19,6 procent.

– Der er tale om en meget positiv udvikling, som endnu engang understreger, at installationsbranchen er både dynamisk og omstillingsparat. Egenskaber, som er vigtige i en branche, hvor udviklingen foregår i lyntempo, og hvor man hele tiden skal være klar til at omstille sig i takt med konjunkturerne, siger Tina Voldby, der er underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I bygge- og anlægsbranchen som helhed er antallet af konkurser steget med 8,2 procent, mens tallet for alle erhverv viser en stigning på 28,5 procent. Og selvom antallet af konkurser i installationsbranchen er faldet, så ligger tallet stadig en smule over gennemsnittet for de seneste 13 år.