fbpx
06. november 2018

Fire vvs-talenter klar til DM i Skills

Af: Jesper Melgaard

Foto: Jesper Melgaard

Igen i 2019 mødes landets bedste lærlinge indenfor en lang række fag for at konkurrere om titlen som danmarksmester ved Skills. For vvs-energispecialist-lærlingene blev der taget forskud på den store begivenhed, da de i starten af november mødtes for – bogstaveligt talt – at blive klædt godt på til mesterskaberne.

Jonas Manthey Holtzen-Larsen er en af de fire finalister. For ham bliver det helt specielt at deltage ved finalekonkurrencerne, der afholdes 4.-6. april i Næstved, hvor hans læreplads, Emil Hansen & Søn, også befinder sig.

– Det er super fedt at være kommet så langt – og måske også en smule angstprovokerende. Men jeg glæder mig da til at repræsentere min landsdel på hjemmebane kun fire kilometer fra min læreplads. Og jeg skal nok være forberedt på at både familie og venner dukker talstærkt op, griner han.

Til at starte med var han egentlig bare glad for at være blevet udpeget som deltager, men efterhånden som han er gået videre, er konkurrencemennesket blevet vækket i ham.

– Selvfølgelig går jeg efter det, når jeg står i finalen. Den største udfordring bliver nok at holde fokus, så jeg er allerede gået i gang med at lave min egen playliste, som jeg skal have kørende i ørene under konkurrencen, forklarer han.

Skaber egne guldklumper

Også på Jonas’ læreplads, Emil Hansen & Søn, er der stolthed over lærlingens præstation hidtil ved Skills.

– Det er en understregning af, at vi bare har dygtige lærlinge hos os. Timingen kunne heller ikke være bedre, når nu mesterskaberne i år skal holdes i vores egen baghave, siger mester Michael Hovgaard Grebart.

Det er første gang, virksomheden har en lærling med til finalerne ved DM i Skills.

– Vi har også givet fuld opbakning til ham hele vejen. Det kan godt være, det koster noget arbejdstid for Jonas, når han skal forberede sig og deltage i konkurrencerne, men samtidig er det et skulderklap både til ham og til os som virksomhed, at han er nået så langt, siger Michael Hovgaard Grebart og fortsætter:

– Vi mødte da også op både til de lokale og de regionale mesterskaber for at heppe på ham, og jeg må indrømme, at det var svært ikke at knibe en lille tåre, da han vandt regionsmesterskabet.

Han understreger samtidig vigtigheden af at have en begivenhed som Skills til at overbevise flere unge om fornuften i at vælge en erhvervsuddannelse.

– Vi har brug for flere dygtige unge, og Skills er en god måde at profilere både uddannelser og os som virksomheder på. Vi er selv ret selektive med, hvem vi ansætter som lærlinge. Til gengæld har vi så stadig de seneste tre, vi har udlært, ansat hos os. På den måde skaber vi vores egne guldklumper, forklarer Michael Hovgaard Grebart.