fbpx
23. marts 2020

Fornuftigt at forlænge corona-tiltag

Af: Jesper Melgaard

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om forlængelsen af de tiltag, som skal bremse spredningen af coronavirussen. Samtidig er det vigtigt, at danske virksomheder hjælpes videre gennem krisen, lyder det fra organisationen.

Statsminister Mette Frederiksen kunne mandag fortælle, at den delvise nedlukning af Danmark forlænges med yderligere to uger til og med den 13. april. En beslutning der møder fuld forståelse og opbakning hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Det er nødvendigt at gå effektivt til værks, når der er menneskeliv på spil, og derfor er det en helt naturlig og rigtig beslutning, at man forlænger de initiativer, som er sat i værk for at begrænse coronavirussens udbredelse i Danmark, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han påpeger samtidig, at det er vigtigt, at danske virksomheder har mulighed for at fastholde aktiviteten på et vist niveau.

– Det gælder ikke mindst ude på byggepladserne, hvor det naturligvis er afgørende, at man sørger for, at arbejdet kan udføres sikkert og uden risiko for, at de enkelte medarbejdere kan smitte hinanden. Noget, vi også oplever, at virksomhederne har stort fokus på, siger Niels Jørgen Hansen.

Appel til kommuner
Han opfordrer samtidig til, at stat og kommuner ikke blot støtter dansk erhvervsliv med eksempelvis lønkompensation men også sørger for at få sat gang i ventende service-, moderniserings- og renoveringsopgaver i statslige og kommunale bygninger.

– På den måde reducerer man behovet for offentlige støttekroner, samtidig med at man hjælper virksomhederne med at holde gang i hjulene. Og det er sund fornuft at sætte gang i disse opgaver netop nu, hvor mange offentlige bygninger står tomme og ubrugte, siger Niels Jørgen Hansen.