fbpx
07. marts 2019

Godser satser på solcelleanlæg

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Colourbox

Flere godser – blandt andet tre i Næstved Kommune – satser nu på at supplere den traditionel landbrugsdrift ved at lægge jord til store solcelleanlæg.

I Næstved Kommune har tre godser, Gavnø, Holmegaard og Saltø Gods, søgt om opstilling af solcelleanlæg på tilsammen 350 hektar. Det skriver Sjællandske.

Solcellerne er blevet både billigere og bedre de senere år, og det kan betale sig at investere i solcelleanlæg.

– Solcelleanlæg er faldet så meget i pris og steget så meget i ydelse, at de er blevet et markant bidrag til den grønne omstilling. Samtidig kan de levere en god økonomi til landmændene som supplement til landbruget, siger chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer, Thomas Holst, til Sjællandske.

Det er ikke kun i Næstved Kommune, at godsejerne har set sollyset. Blandt andet har Lerchenborg Gods ved Kalundborg og godset Bregentved i Faxe Kommune allerede opstillet store solcelleanlæg til at supplere driften.

Selvom solcellerne hjælper til den grønne omstilling, møder planerne ikke altid medvind i lokalområdet. Godsejer Christian Danneskjold Lassen, ejer Holmegaard Gods, som har søgt Næstved Kommune om opstilling af et solcelleanlæg på 30 til 35 hektar, og han erkender, at planerne har mødt modstand.

– Det er vigtigt med lokalsamfundets opbakning. Jeg vil ikke have de kaster med rådne æg efter mig, når jeg går i Brugsen, siger godsejeren til Sjællandske.