fbpx
23. april 2020

Den grønne omstilling samles på nettet

Af: Jesper Melgaard

TEKNIQ Arbejdsgiverne har lanceret en ny hjemmeside, der samler alle organisationens grønne forslag og sætter fokus på de initiativer, der skal bringe Danmark videre på den anden side af coronakrisen.

Den grønne dagsorden er gledet i skyggen under den coronasky, der i øjeblikket ligger over Danmark. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er det afgørende at holde gang i den grønne omstilling – både af hensyn til miljøet og fordi, det i høj grad bliver de klimavenlige initiativer og teknologier, der skal bringe dansk erhvervsliv videre, når virussen slipper sit tag i landet.

Derfor har TEKNIQ Arbejdgiverne nu lanceret en hjemmeside (www.tekniqklima.dk), der samler alle organisationens grønne forslag og initiativer.

– Det er fuldt forståeligt, at den grønne dagsorden har det svært i øjeblikket. Samtidig er det et emne, der kan være svært at gå til, uanset om man er boligejer, politiker eller journalist. Derfor har det været vigtigt for os at samle den vigtige information om emnet ét sted, siger Troels Hartung(billedet), der er energipolitisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne

Hjemmesiden indeholder blandt andet TEKNIQ Arbejdsgivernes 14 forslag til konkrete initiativer til grøn omstilling, der tilsammen kan spare 2,5 millioner tons CO2. Herudover kan man også finde organisationens forslag til en strakspakke, som med udgangspunkt i de 14 initiativer kan skabe 3.500-4.000 job. Endelig kan man finde nye rapporter om fx elektrificering fra arbejdet i klimapartnerskabet for bygge og anlæg, som TEKNIQ Arbejdsgiverne har været en del af.

– Samtidig med at understøtte den grønne omstilling skaber vores initiativer både omsætning og arbejdspladser. På den måde kan de være med til at give dansk erhvervsliv et tiltrængt skub, når vi forhåbentlig inden længe kan vende tilbage til en mere almindelig hverdag, siger Troels Hartung.

Besøg den nye hjemmeside på: www.tekniqklima.dk

Se også TEKNIQ Arbejdsgivernes forslag til en strakspakke her!