fbpx
07. marts 2019

Grundfos præsenterer rekordomsætning

Af: Lasse Andersen

Grundfos vinder globale markedsandele og leverer rekordhøjt salg samtidig med, at virksomheden fastholder sin solide indtjening.

I 2018 steg nettoomsætningen i Grundfos med 1,1 milliarder kroner sammenlignet med 2017 og nåede dermed det højeste niveau nogensinde på 26,7 milliarder kroner. Målt i lokal valuta svarer dette til en salgsvækst på 6,6 procent. Resultatet før rente og skat steg med 53 millioner kroner til 2.400 millioner kroner.

– Det har været endnu et stærkt år for Grundfos, hvor vi gennem organisk vækst har vundet globale markedsandele. Vi har opnået den højeste kunde- og medarbejdertilfredshed i virksomhedens historie. Og vi har leveret fortsat god fremdrift på vores strategiske initiativer specielt inden for digitalisering og service, siger Mads Nipper, CEO og Group President i Grundfos, i en pressemeddelelse.

Grundfos-salget steg på samtlige vigtige markeder. Særligt Kina, USA, Vesteuropa samt den globale serviceforretning bidrog kraftigt til at sikre den højeste vækst siden året efter finanskrisen for snart 10 år siden.

– Vi nyder godt af den stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger og teknologier inden for vand og energieffektivitet. Vi er taknemmelige for, at vores kunder og samarbejdspartnere deler vores ambition om at anvende innovative og effektive løsninger, der gavner vores klode, konkluderer Mads Nipper.