fbpx
07. december 2020

Håndværkerfradaget bliver fordoblet

Af: Jesper Melgaard

Et folketingsflertal har valgt at fordoble håndværkerfradraget til 25.000 kroner på næste års finanslov. Det går den rigtige vej, men nu mangler der bare fradrag for materialer også, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Næste år bliver håndværkerfradraget fordoblet til 25.000 kroner fra 12.500 kroner. Og det er den helt rigtige vej at gå, selvom der stadig er plads til forbedringer, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Det er især værd at kreditere regeringen og støttepartierne for, at de tager håndværkerfradraget alvorligt og fordobler beløbet til håndværksydelser i 2021. Vi havde håbet, at man blandt andet også ville gøre det muligt at få fradrag for materialer og ikke kun for håndværkernes løn, men det må så være næste skridt, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Behov for flere grønne penge
Han mener også, at dagens finanslov har potentialet til at bære store dele af dansk erhvervsliv gennem den øjeblikkelige coronakrise. Det handler om forbedringer af afskrivningsreglerne for virksomhederne, så de kan modernisere driften og får bedre mulighed for at ride med på den digitale bølge. På det grønne område indeholder finansloven også en række positive elementer, selvom Troels Blicher Danielsen havde håbet, at den grønne dagsorden havde sat et endnu tydeligere aftryk.

– Vi noterer, at man med dagens finanslov eksempelvis fortsætter indsatsen for at udfase oliefyr og naturgas, samtidig med at der afsættes puljer til elfærger og opsætning af ladestandere. Men med tanke på, hvor hurtigt puljen til netop udskiftningen af oliefyr og naturgas blev tømt i år, kan vi godt tvivle på, om de afsatte beløb de kommende år er tilstrækkelige til at føre os hurtigt nok videre på vejen mod at nå regeringens egen 70 procents-målsætning, siger Troels Blicher Danielsen.

Finansloven for 2021 er indgået i fællesskab mellem regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.