fbpx
30. november 2018

HR-chef: VVS’ere er et kærligt folkefærd

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Heidi Hamann

Heidi Hamann arbejder som HR- og kommunikationschef for at skabe en kultur, der tiltrækker, motiverer og inspirerer dygtige medarbejdere i John Jensen VVS.

 

Hvad er din funktion?
Jeg har ansvaret for HR og kommunikation. Lige fra rekruttering, trivsel, udvikling, lederudvikling, udvikling af vores lærlingementorprogram, kundearrangementer til PR. Lige nu er jeg mest optaget af, hvordan vi rekrutterer de bedste montører i en branche, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Hvordan er du havnet i installationsbranchen?
Det er ikke kutyme, at en håndværkervirksomhed i vores størrelse har en HR- og kommunikationschef, men vores innovative direktør og ejer, Jesper Leen Jensen er en mand, der tænker længere frem end de fleste ledere. Han ønsker at skabe vækst gennem medarbejderne. Derfor er det vigtigt at skabe en kultur, der tiltrækker, motiverer og inspirerer dygtige medarbejdere til at tage ansvar og skabe resultater gennem samarbejde og fællesskab, og her kommer jeg ind i billedet.

Hvad kendte du til installationsbranchen, inden du begyndte at arbejde i den?
Min morfar, min morbror og min bror er alle uddannet blikkenslagere/VVS´er, og stoltheden for deres fag kom helt inde fra deres hjerte. Den passion for faget har jeg ikke oplevet hos andre faggrupper.

Min morfar og min bror yndede at fremføre følgende udtryk: Jeg er kongelig privilegeret blikkenslager med ret til at bære blankvåben om søndagen. Så jeg vidste, at jeg gik ind i en branche, der bar præg af stor faglig stolthed – og jeg er på intet tidspunkt blevet skuffet.

Hvad har overrasket dig mest ved installationsbranchen?
Det har overrasket mig, hvor tekniske vvs-installationer kan være. Det er jo ikke blot installation af et toilet eller skift af brusearmatur – det er også store tekniske installationer, eksempelvis hos Nordea hvor vi lavede fjernvarmekonvertering, etablering af ventilationsanlæg samt udskiftning af 1700 radiatorer. Og jo tidligere vi bliver inddraget i projekteringsfasen sammen med rådgiverne – jo større værdi og besparelser er vi med til at levere. Og så har det overrasket mig hvor kærlige VVS´er og blikkenslagere er som folkefærd.

Hvad kan branchen blive bedre til?
Vi står i øjeblikket i en situation med mangel på arbejdskraft i hele branchen. Jeg ville ønske at fagforbundene og fagforeningerne i højere grad samarbejdede og tænkte i fælles løsningsforslag til gavn for både virksomheder og medarbejdere.

Hvad kan du bidrage med, som andre ikke kan?
Mit særlige bidrag er, at jeg møder mennesker der, hvor de er. Det være sig kandidaten til jobsamtalen, lederen i tilbagemelding på en lederanalyse, montøren der er langtidssygemeldt, kollegaen der skal skilles, en utilfreds kunde, samarbejdspartneren på besøg i huset, lærlingen der vil udleve sit talent og så videre.
HR kan nogle gange være svær at redegøre for på bundlinjen, men HR er med til, at John Jensen VVS hele tiden udvikler både resultater og gode medarbejdere. Arbejdsglæde står meget højt på vores dagsorden. Det er ikke for sjov, at vi er her, men her skal være sjovt at være.