fbpx
03. februar 2020

Installationsbranchen holder lærlingeskansen

Af: Jesper Melgaard

Mens der generelt blev indgået færre uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne de første 11 måneder af 2019, så lykkedes det for el- og vvs-installationsvirksomhederne at holde det samme høje niveau som året før.

Landets el- og vvs-installationsvirksomheder holdt også dørene på vid gab for nye lærlinge de første 11 måneder i 2019. Det fremgår af helt nye tal fra Børne- og undervisningsministeriet, som til gengæld viser en tilbagegang for de øvrige byggeuddannelser på 8,4 procent og for alle erhvervsuddannelser på 3,4 procent i forhold til samme periode året før.

– Vi er meget glade for og stolte over, at installationsbranchen har formået at holde det meget høje niveau, når det gælder antallet af nye uddannelsesaftaler. Det skal ses i lyset af, at man over de seneste fem år har oplevet en vækst i antallet af nye lærlinge i branchen på næsten 70 procent. På den baggrund er det ganske godt gået, at man har kunnet holde status quo i 2019, siger Tina Voldby, der er underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Tallene viser en lille stigning på el-området på 0,6 procent og et beskedent fald hos vvs på 1,6 procent, hvilket tilsammen giver præcis det samme antal indgåede uddannelsesaftaler som i 2018.