fbpx
08. marts 2021

Installatør har 1000 tilbud i kø

Af: Michael Degn

Dansk Varme Service har omkring 1000 tilbud på varmepumper hængende. Frustrerende ventetid, lyder det fra direktøren.

Den lange kø til varmepumpetilskud får sagerne til at hobe sig op hos Dansk Varme Service. Ifølge administrerende direktør Peter Hansen har virksomheden i øjeblikket i omegnen af 1000 åbne tilbud ude hos kunderne, hvoraf størstedelen er til Bygningspuljen. De er fordelt over hele landet, men der er en overvægt af tilbud øst for Storebælt.

– Det er frustrerende at arbejde med så mange ubekendte sager i så lang tid. Samtidig sker det i en coronatid, som giver andre udfordringer, siger Peter Hansen.

Læs også: Bygningspuljen åbner efter påske

Han ser derfor frem til, at Energistyrelsen åbner for en ny runde af Bygningspuljen efter påske. Meget gerne med stor bid af de 675 millioner kroner, der er i spil i år.

– Min forhåbning er, at man frigiver en større andel i første runde – for eksempel 2/3-dele af årets samlede pulje. Og forhåbentlig er it-systemet hos Energistyrelsen gearet til det, så vi har mulighed for at installere så mange som muligt hen over sommeren før fyringssæsonen, og dermed få den fulde effekt i forhold til klimaet, siger direktøren.

Læs også: Kom til infomøde om bygningspuljen 

Lang ventetid og flere omkostninger
Han glæder sig over, at der er godt gang i butikken, men stop-and-go-effekten slår skår i glæden. Siden sommerferien sidste år har der været et konstant pres på både telefoner og mailsystem fra interesserede varmepumpekunder, der ville høre nærmere om de nye tilskud. Da puljen så åbnede i efteråret fik kun en fjerdedel af ansøgerne tilsagn om tilskud, hvilket får snebolden af sager til at vokse sig endnu større frem mod næste runde. Samtidig har Dansk Varme Service haft flere omkostninger til sagsbehandling og salg uden at få fortjenesten i hus.

– Vi kan ikke reducere vores omkostninger, da vi har behov for at holde på vores folk. Tværtimod har vi fordoblet vores salgsresurser og ansat fire ekstra til at besvare de mange opkald og lave tilbud, siger Peter Hansen.

Læs også: Bygningspuljen tømt på fire dage

Han håber derfor på, at der nu for alvor vil gå hul på bylden af opsparede varmepumpesager, så han og alle andre installationsvirksomheder kan få de mange sager kørt til ende. Ellers er der i risiko for, at kunderne bliver trætte af at vente og helt dropper projekterne.

– Vi vil hellere have et løbende flow i stedet for den her stop-and-go-effekt, men når kunderne er blevet stillet en mulighed for tilskud i udsigt, så vil de fleste også gerne have det tilskud, siger Peter Hansen.

Dansk Varme Service har afdelinger i Hillerød og Silkeborg men leverer ydelser over hele landet. Virksomheden beskæftiger over 80 medarbejdere.

Bygningspuljen er målrettet helårsbeboelser, hvor ejerne kan få tilskud til energirenovering. Ifølge Energistyrelsen åbner den nye runde i ugen efter påske, men indtil videre er der ikke sat en præcis dato på.