fbpx
02. juli 2019

Installatører bøder ikke for ny godskørselslov – endnu

Af: Amalie Klitgaard

Selvom den nye godskørselslov trådte i kraft den 1. juli, vil politiet beholde bødehæftet i lommen de første tre måneder.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har aftalt med politiet, at de vil forholde sig vejledende over for de chauffører og vognmænd, der bliver standset og kontrolleret, de første tre måneder. Det vil sige fra den 1. juli til 30. september.

Det sker, fordi en stor sagspukkel af ansøgninger om godskørsel med varebil ikke er blevet afviklet inden den 1. juli, hvor loven altså trådte i kraft.

Sagspuklen er opstået, fordi loven indebærer, at virksomheder skal have en ny registreringsattest, hvis virksomheden efter den 1. juli fortsat skal køre godskørsel for fremmed regning med en dansk indregistreret varebil eller vogntog.

Læs også: Ny godskørselslov rammer hjælpsomme installatører

Den nye godskørselslov gælder for varebiler med en totalvægt på over 2000 kilo, der fragter gods med en samlet vægt på mere end 11 kilo per stykgods. Det betyder, at almindelige servicevogne fra nu af er omfattet af loven og skal have en ny attest liggende i bilen.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen oplyser, at ansøgninger indsendt efter den 1. april 2019 ikke bliver færdigbehandlet inden den 1. juli 2019 – og dermed må virksomhederne ikke lovligt udføre godskørsel for fremmed regning efter denne dato.

Du kan læse mere om den nye godskørselslov her.