fbpx
17. maj 2021

Installatører får håndsrækning til dokumentation

Af: Michael Degn

Ny digital skabelon gør det nemmere for installatørerne at levere den fulde dokumentation til kommunen i forbindelse med et byggeri.

Installatørerne skal leve op til kravene i Bygningsreglementet, men det kan være lidt af en prøvelse at skaffe den fulde dokumentation, som kommunerne kræver. Af samme grund har TEKNIQ Arbejdsgiverne udviklet en samlet skabelon til at lette hverdagen for alle parter.

– Vores forhåbning er, at det her bliver branchestandarden, når man som installatør afleverer til bygherre, der derefter uden videre kan få sin brugstilladelse hos kommunen, siger Birger T. Christiansen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Birger T. Christiansen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne, har fået flere henvendelser fra installatører på et hjælpemiddel til byggesagsdokumentation. Nu er det klar i sin fulde version.

Da det nye bygningsreglement trådte i kraft i 2018 blev der føjet en række krav til dokumentation af blandt andet drift og vedligehold. Den del har siden givet en del installatører grå hår i hovedet i jagten på at finde ud af, hvad kommunerne præcis kræver af dokumentation.

– Derfor har der været stor efterspørgsel på et skema til dokumentation. Det har vi nu samlet i en blanket, så man er sikker på, at byggeriet overholder minimumsstandarderne i forhold til Bygningsreglementet – hverken mere eller mindre, og det synes jeg, at vi har ramt nu, siger Birger T. Christiansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har undervejs i processen også været i dialog med enkelte sagsbehandlere i kommunerne for at teste løsningen af. Nu er de digitale blanketter sendt ud til samtlige 98 kommuner, så de er forberedte på dokumentationsskemaerne, når de kommer ind i forbindelse med byggesagerne.

Blanketterne har været i brug siden sidste sommer i en foreløbig udgave med kolonner til BR18-dokumentation og bilag til funktionsafprøvning. Det er dog først nu, at den endelige udgave med bilag til drift og vedligehold er klar til brug.

Du kan læse mere og finde blanketterne her. Vælg skabelonen ”alle samlet”.