fbpx
21. april 2021

Intego hyrer for at være klar til flere elbiler

Af: Michael Degn

Intego vil i løbet af de næste to år ansætte minimum 15 nye medarbejdere for at være klar til de mange nye ladestandere, der skal sættes op i takt med, at langt flere elbiler skal rulle ud på de danske veje.

Med en politisk målsætning om at få i omegnen af 775.000 flere elbiler på de danske veje i 2030 så er der behov for at ruste sig til markedet. Af samme grund er den nordjyske installationsvirksomhed Intego nu gået i gang med at hyre flere medarbejdere, der udelukkende kommer til at beskæftige sig med e-mobility. De første jobopslag er ude, og i løbet af de næste to år skal der ansættes minimum 15 medarbejdere.

Vi forventer, at efterspørgslen i forbindelse med udrulning af ladestandere til elbiler kommer til at boome inden for ganske få år. Udviklingen vil blive drevet af alt lige fra husholdningernes bilkøb, hvor der skal monteres ladestandere i privaten, til udskiftning af hele bilparker blandt virksomhederne, hvor skærpede krav til den grønne bundlinje efterhånden fylder mere og mere. Derudover ser vi også en begyndende regulering, der for eksempel stiller krav om etablering af ladestandere ved større byggerier og anlægsopgaver såsom etablering af parkeringspladser, siger Michael Poulsen, afdelingsleder for e-mobility.

Læs også: Ingen elbiler uden ladestandere

Ifølge Intego betyder det forventede udvikling, at der skal sættes flere hundrede tusinde nye ladestandere op. Virksomheden udskiller af samme grund e-mobility-afdeling, der siden 2012 har været en del af virksomhedens el-tekniske afdeling. I dag er der 20 mand, der beskæftiger sig med e-mobility fordelt på virksomhedens 16 afdelinger på landsplan. Det omfatter også infrastruktur til både elbusser og -færger, men ladestandere til elbiler er fortsat det største markedsområde for virksomheden.

Intego har i alt omkring 850 medarbejdere ansat.