fbpx
10. juni 2020

Jysk firma satser stort på opladning af elbiler

Af: Michael Degn

Energiselskabet Aura vil med ny afdeling tilkæmpe sig en større del af det voksende marked for opladning af elbiler.

Opladning af elbiler til private hjem og boligforeninger. Det er markedet, som det jyske energiselskab Aura går efter med oprettelsen af en ny afdeling for e-mobility.

– Vi forventer at tage en større del af markedet og blive en afgørende spiller, siger Mette Marie Ostenfeld, direktør for energi og teknik i Aura Energi.

Læs også: Danskerne er klar til elbiler – bare ikke lige nu

Hvis der skal køre op mod en million elbiler rundt på de danske veje om 10 år, så er det nødvendigt at få udbygget nettet af ladestandere for at få gang i udviklingen. Aura har allerede arbejdet med ladestandere, men den nye afdeling bliver en oprustning af indsatsen. Indtil videre bemandet af 5-6 rådgivere og sælgere, mens selve arbejdet med at opsætte ladepunkterne bliver udført af energiselskabets installationsafdeling, der tæller 45 elektrikere.

– Lige nu søger vi folk til at rådgive og give tilbud, men jeg håber også, at vi kan få brug for at ansætte flere elektrikere, siger Mette Marie Ostenfeld.

Af samme grund bliver der i øjeblikket forhandlet med installatører som underleverandører til at dække hele landet for det østjyske energiselskab.

Stort potentiale

Aura samarbejder med Spirii, der også er en relativ ny spiller på markedet for ladeudstyr til elbiler. Firmaet har specialiseret sig i at udvikle software til smarte opladeløsninger målrettet det private og semi-offentlige marked.

– Mens E.on og Clever fokuserer på løsninger, hvor man betaler en fast pris for at kunne oplade, så satser vi på løsninger til at oplade sin elbil derhjemme eller på arbejdspladsen for eksempel. Og har man så indimellem brug for at oplade hos nogle af de andre ladestandere, så har man også mulighed for det – bare til en højere pris, siger Mette Marie Ostenfeld.

Læs også: Nyt firma satser på niche for opladning af elbiler

Hun forventer sig meget af udviklingen på markedet for opladning af elbiler – også for installationsvirksomhederne, der spiller en helt central rolle i udbredningen af nettet af ladestandere.

– Jeg tror, at det kommer til at betyde meget for de virksomheder, der arbejder med det her område, siger Mette Marie Ostenfeld.

Aura Energi er et andelsejet energiselskab med mere end 108.000 andelshavere. Virksomheden er baseret i det østjyske, men målsætningen er at tilbyde ladeløsninger over hele landet.