fbpx
06. februar 2020

Kemp & Lauritzen køber Lindpro for 265 millioner

Af: Michael Degn

Kemp & Lauritzen runder tre milliarder kroner i omsætning og 2700 medarbejdere med købet af Lindpro.

Kemp & Lauritzen har i dag underskrevet en aftale om at købe Lindpro af den hidtidige ejer, MT Højgaard Holding. Den nye sammenlagte virksomhed bliver Danmarks største af sin art med en forventet årlig omsætning i størrelsesordenen 3,0 milliarder kroner og 2.700 medarbejdere. Prissedlen lyder på den nette sum af 265 millioner kroner.

– Lindpro er en af branchens førende inden for el, ligesom virksomheden står meget stærkt på svagstrømsområdet, især inden for brand og sikring. Samtidig har Lindpro en stærk position på velfærdsteknologi, og store fastprisprojekter hører også til deres kernekompetencer. I kombination med Kemp & Lauritzens stærke tekniske kompetencer etablerer vi derfor nu Danmarks stærkeste teknikentreprenør. Vi ser et væld af muligheder foran os, og dem skal vi nok forstå at udnytte, siger adm. direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, der indtil 2016 selv var topchef i Lindpro, i en pressemeddelelse.

Begge virksomheder har afdelinger rundt om i hele landet, og sammenlægningen kan betyde, at et mindre antal dobbeltfunktioner på den administrative side kan blive berørt, lyder det fra Peter Kaas Hammer. Til gengæld vil de udførende medarbejdere ikke blive berørt, lover direktøren.

Hos MT Højgaard er der også tilfredshed med salget af Lindpro til Kemp & Lauritzen.

– Vores ejerskab af Lindpro står ved en skillevej. Enten skulle vi udvikle Lindpro til en fuldservice leverandør af tekniske installationer eller sælge selskabet til en ny ejer. Vi har valgt det sidste for at sikre det rigtige ejerskab af Lindpro på den lange bane, udtaler Morten Hansen, der er topchef i MT Højgaard-koncernen.

Kemp & Lauritzen A/S havde i 2018 en omsætning på 2,4 milliarder kroner.  Virksomheden har i dag 1874 medarbejdere. Lindpro har til sammenligning 835 medarbejdere og havde i 2018 en omsætning på 784 millioner kroner.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.