fbpx
14. august 2019

Kemp & Lauritzen sælger ventilationsvirksomhed til Bravida

Af: Amalie Klitgaard

Kemp & Lauritzen sælger sit datterselskab Venair AB i Stockholm til den svenske teknikkoncern Bravida.

Det sker ifølge administrerende direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, fordi teknikentreprenøren ikke ser sig som den naturlige ejer af Venair AB. Virksomheden har ejet Venair AB, som er baseret i Stockholm, siden 2011.

– Venair AB er en stærk virksomhed, men i Kemp & Lauritzen anser vi os ikke som den naturlige ejer af selskabet. På den baggrund har vi besluttet at frasælge Venair med henblik på at sikre selskabet stærkest mulige rammer for fremtiden, og vi ønsker alt det bedste for den fortsatte udvikling af selskabet, forklarer han.

Den svenske installationsvirksomhed, Venair AB, med dets 11 medarbejdere er blevet solgt til den svenske installationsvirksomhed Bravida Sverige AB.

Bravida stærkere på Stockholm-ventilation
Det er en tilfreds Lars Täuber, divisionschef i Bravidas Stockholm-division, som kan fortælle om købet af Venaur AB. For dermed styrker installationsvirksomheden sin position inden for ventilation i Stockholm-området.

– Købet af Venair AB er i tråd med Bravidas strategi om at være den største eller næststørste på hvert lokalt marked, hvor vi er placeret. Med Venair AB vil vi styrke vores tilbud inden for ventilation i Stockholm-området. Derudover opnår vi gennem anskaffelsen en meget stærk projektledelseskompetence med veludviklede arbejdsprocesser. Jeg er overbevist om, at dette vil passe godt ind i vores forretning, siger han.

Går lys fremtid i møde
Det er ikke en dårlig forretning, som Bravida Sverige AB overtager. For Venair AB skønnes at have et salg på cirka 200 millioner svenske kroner i 2019. Derudover er virksomheden en førende aktør inden for ventilationsindustrien i Stockholm med dets speciale i energi og miljøeffektive ventilationssystemer i offentlige, industrielle og kommercielle lokaler.

Det er en glad administrerende direktør i AB Venair, Torbjörn Wastesson, som kan byde virksomheden nye ejer velkommen:

– Det er gået meget godt for Venair AB de seneste år. Jeg er både glad og stolt over, at Bravida har valgt at erhverve os. Sammen med Bravida kan vi fortsætte med at udvikle vores virksomhed og tilbud til vores kunder. Derudover tilbydes medarbejderne en mulighed for at tage yderligere skridt i den store organisation, som Bravida tilbyder. Det bliver udfordrende – og sjovt!

Bravida har allerede overtaget som ejer.