fbpx
27. marts 2019

København skaber særlige p-pladser til håndværkere

Af: Mikkel Svinth Rødgaard

Foto: Thomas Steen Sørensen

Håndværkere og folk i andre servicefag får til efteråret omkring 200 særlige p-pladser fordelt rundt i det indre København efter budgetaftale på Københavns Rådhus.

Budgetpartierne bag København Kommunes overførselssag har afsat tre millioner kroner til særlige erhvervsparkeringspladser i det indre København. De penge skal bruges til cirka 200 nye særlige parkeringspladser, reserveret til håndværkere og folk i andre servicefag.

– Meningen er, at de skal spredes rundt omkring, så københavnerne, der bor i Indre By eller i Brokvarterne, lettere kan få leveret en vaskemaskine eller ordnet faldstammen, fordi håndværkeren netop kan parkere tæt på, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København til TV2 Lorry.

Læs også: Særlige p-pladser på vej til aarhusianske håndværkere

Hun har længe arbejdet på at lette håndværkernes parkering i den højt parkeringsbelagte hovedstad, og det er nu lykkedes at få reserveret en lille del af overførselssagens pulje på 799 millioner kroner til formålet. Overførselssagen er et navn for de midler, som ikke er blevet brugt på Københavns Kommunes budget for 2018.

Og det glæder hende selvsagt, at det er lykkedes:

– Jeg er rigtig godt tilfreds med aftalen, da det i noget tid har været et stort ønske for Venstre, fordi det tilsvarende har været et stort ønske fra erhvervslivet – ikke mindst håndværkerne. For det lægger en dæmper på vækst og udvikling i vores by, hvis håndværkere siger nej til ordrer, fordi de ikke kan parkere, og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Teknik- og Miljøforvaltningen i København har nu fået til opgave at finde pladsen til de ekstra p-pladser, og det må ikke være på bekostning af eksisterende p-pladser. Tilsyneladende vil man følge et eksempel fra Aarhus, som har fået dispensation til at lempe på 10-meterreglen ved vejhjørnerne, hvor almindelige borgere ikke må parkere, skriver Lorry.

De første pladser skal være klar i løbet af efteråret, og indtil da skal der udarbejdes et system, så p-pladserne ikke misbruges.