fbpx
23. marts 2020

Konkurrenter finder løsninger sammen

Af: Michael Degn

Ventilationsfirmaerne Øland og Venti har gennem et utraditionelt samarbejde fået godkendt deres rektangulære ventilationskanaler efter den nye brandnorm før alle andre.

I øjeblikket kræver coronakrisen, at de traditionelle magtkampe på Christiansborg er sat på pause. Alle partier er fokuserede på at finde løsninger på krisen sammen i stedet for at bekrige hinanden.

Det samme gælder ventilationsfirmaerne Øland og Venti, der ellers er vant til at konkurrere, men nu har slået pjalterne sammen for at få godkendt deres respektive ventilationskanaler. Det har vist sig at være den helt rigtige strategi, da firmaerne nu står med en blåstempling af deres rektangulære ventilationskanaler, der nu sort på hvidt lever op til kravene i den nye brandnorm. Det er vel at mærke som de første på markedet, da fristen for at få godkendt sine produkter først udløber om et halvt år.

Læs også: Øland opruster og sætter tempo på aggregatsatsning

– Det stramme testforløb er et præmieeksempel på, at 1+1 kan give 3. Lige så dygtige vi er til at konkurrere, lige så dygtige er vi til at samarbejde, når det gælder. Vi har spillet ind med viden og ressourcer hele vejen, og det har virkelig styrket vores knowhow og holdt omkostningerne nede, siger de to direktører fra Venti og Øland, Søren Lindahl og Carsten Madsen i en fælles pressemeddelelse.

Omfattende proces

Allerede da den nye brandnorm DS 428-5 blev vedtaget i september sidste år, besluttede Øland og Venti at indgå et partnerskab omkring godkendelsen af produkterne. Det er et tidskrævende arbejde med høje krav til både knowhow, produktudvikling og dokumentation, og derfor er det sjældent, at man kommer succesfuld gennem testforløbet så hurtigt.

Det er Dansk Brand- og Sikringsinstitut (DBI), der har foretaget testene af Ølands og Ventis kanaler. Kanalerne har gennemgået tests i 1000 grader varme ovne med ild i for at se, om ilden spreder sig i ventilationssystemet.

Godkendelsen omfatter i første omgang Ølands og Ventis rektangulære kanalprogrammer. De to virksomheder har nu taget hul på godkendelsen af de cirkulære kanaler, som forventes at opnå godkendelse inden sommer