fbpx
29. juni 2021

Kuffertnøglen blev til 100 medarbejdere

Af: Michael Degn

Bagger Låse & Alarm har siden 1975 været på en udviklingsrejse, der har ført fra kuffertlåse til højelektronisk sikkerhedsudstyr. Nu tager virksomheden et nyt skridt ind i et fællesskab med installatører og industri, hvor lighederne bliver stadig flere end forskellene.

Kender du historien om kuffertnøglen, der blev til 100 medarbejdere? Nå ikke, men så kom med til Slagelse, hvor Bagger Låse & Alarm stadig har sit hovedsæde. Sådan har det været, siden Jørgen Bagger startede sin låsesmedeforretning i et skur i 1975.

– Vi plejer at sige, at den første kunde var en dame, der skulle have lavet en nøgle til sin kuffert, siger Thomas Bagger, der i dag driver virksomheden sammen med sin bror Kristian Bagger.

Men det er langtfra kun nøgler og nostalgi. Bagger Låse & Alarm tæller i dag i omegnen af 100 ansatte og er i dag den næststørste af sin slags i Danmark. Af samme grund er virksomheden nået et punkt, hvor der er behov for at få en større organisation i ryggen. Fra 1. juli har Bagger Låse & Alarm derfor meldt sig ind i TEKNIQ Arbejdsgiverne flankeret af de mange virksomheder i installationsbranchen og industrien.

– Vores virksomhed har udviklet sig til at være noget andet, end den traditionelle låsesmed, og derfor har det været helt naturligt for os at vælge TEKNIQ Arbejdsgiverne, forklarer Thomas Bagger (billedet th).

Han begrunder det med, at arbejdsgiverorganisationen blandt andet har fokus på at skaffe lærlinge nok til brancherne, som tørster efter arbejdskraft. Her er der allerede et overlap, da Bagger Låse & Alarm har elektrikerlærlinge ansat.

– Vi laver meget svagstrømsarbejde, og derfor kan vi også have elektrikerlærlinge, da uddannelsen er modulopbygget. Ud af de 19 lærlinge, vi har i øjeblikket, er de fem af dem elektrikere, siger Thomas Bagger.

Fra soldat til sikring
Selv har han taget den store tur, inden han for cirka 16 år siden gik ind i familievirksomheden. Fra maskinarbejder på Danfoss til professionel soldat og låsesmedeuddannelsen.

– Det var et krav, hvis jeg skulle træde ind i virksomheden, så skulle jeg have uddannelsen som låsesmed. Fra jeg gik ud af skolen i sin tid, så har jeg nærmest kun uddannet mig, hvilket også tæller forskellige lederuddannelser, siger 44-årige Thomas Bagger.

Det er bestemt ikke noget minus at have en bred erfaring i en virkelighed, der hele tiden udvikler sig i nyt retninger, og hvor det er nødvendigt hele tiden at kunne omstille sig. Det er ikke det samme som at være udsendt med hæren, men der er paralleller.

– Man plejer at sige, at Plan A kun holder til første møde med fjenden. Derfor skal man altid have en Plan B klar. I en virksomhedssammenhæng betyder det blandt andet, at man ikke giver op, og at man gennemfører det, man har planlagt, siger Thomas Bagger.

På de ti år Thomas og Kristian Bagger har været i spidsen for virksomheden, er medarbejderantallet tredoblet til cirka 100. Fra starten var det tanken at udvikle virksomheden i retning af de mere komplicerede sikringsløsninger. Det er en verden, hvor it-kriminalitet spiller en stigende rolle, og hvor man hele tiden er nødt til sikre sig specialviden på området for at kunne følge med.

– Det er en branche i vækst, og samtidig arbejder vi i en gråzone over mod it-branchen, da næsten alle systemer har adgang til netværk, siger Thomas Bagger.

Derudover fylder den grønne dagsorden stadig mere i hverdagen. Virksomheden bliver – som mange andre i installationsbranchen – mødt af udbud, hvor krav om grønne køretøjer, co2-regnskab spiller en større og større rolle eksempelvis.

Om Bagger Låse & Alarm

Bagger Låse & Alarm blev grundlagt i Slagelse i 1975 af Jørgen Bagger (71). For cirka 10 år siden tog sønnerne, Thomas Bagger (44) og Kristian Bagger (40) over i forbindelse med et generationsskifte.

I dag er der cirka 100 ansatte i virksomheden med afdelinger på hele Sjælland. Derudover er der samarbejdsaftaler i resten af landet.

Bagger Låse & Alarm leverer sikkerhedsløsninger og brandtekniske løsninger til både offentlige og private kunder.

Virksomheden havde i senest offentliggjorte regnskabsår en bruttofortjeneste på 33 mio.kr.

Cirka 65 procent af omsætningen er i Storkøbenhavn.